Pinigai: kas slypi už prietarų?

Net jei niekada nežiūri į veidrodį, kai tenka grįžti kažką pamiršus, nespjaudai per kairį petį, kai kelią perbėga juoda katė, ir nebeldi į medinį stalą pasakiusi, kad esi laiminga, vis dėlto neverta į prietarus numoti ranka.

Gal ir sunku patikėti, bet… kai kurie jų gali išties praversti. Ypač jei jie susiję su pinigais!

Prietaras: Elkis taip, lyg jau turėtum pinigų tiek, kiek reikia – tada taip ir bus.

 

Kaip jis veikia? Tikriausiai esate girdėję, kad pasąmonė dažnai sugeba daryti stebuklus. Taigi jei sugebėsite save įtikinti, kad pinigų turite būtent tiek, kiek jums jų reikia, išties taip ir bus. Ir esmė čia visai ne tame, kad staiga iš dangaus ims lyti banknotais ir jūs galėsite tenkinti visus savo norus. Viskas daug paprasčiau.

 

Nors jums atrodo, kad tiesiog neišgyvensite nenusipirkę naujų kvepalų, jūsų pasąmonė puikiausiai žino, kad veikiau neišgyventumėte be duonos ir vandens, nei be prabangaus niekučio. Todėl kol turėsite tiek pinigų, kiek reikia, kad išgyventumėt ir patenkintumėt būtiniausius savo poreikius, jūsų nekamuos vidinis nerimas ir baimė dėl pinigų. Ramybės jausmas, kad viskas gerai ir jums negresia jokia katastrofa tik sustiprėtų, jei ir pats sąmoningai suvoktumėt, jog pinigų jums netrūksta, jūs paprasčiausiai norėtumėt turėti jų daugiau. Taigi graužti save, ar ne, dėl to, jog negalite atostogauti Kanarų salose – spręsti pačiam.

 

Jei vis dėlto degate noru turėti pinigų daugiau, liaukitės dejavę, kad jums trūksta pinigų. Verčiau paskaičiuokite, kiek jums reikia būtiniausioms reikmėms ir kiek jų galite sutaupyti bei suregzkite bent keletą planų, kaip jų galėtumėt užsidirbti daugiau (pakeisti darbą, susirasti papildomo darbo, pakelti kvalifikaciją ar pan.).

 

Prietaras: Jei turi savo laimės pinigėlį – jis pritrauks kitus pinigus!

 

Prietaro mechanizmas. Kai kurie žmonės išties tiki turį savo laimės pinigėlį. Pamenate, net animacinis milijonierius Skrudžas Makdakas turėjo savo laimingąjį centą, kurio nieku gyvu nenorėjo išleisti – tai jo pirmoji uždirbta moneta. Nesvarbu, kokio nominalo bus jūsų laimingasis pinigėlis, tačiau jei tikrai tokį turėsite, netruksite pajusti, kad pavyksta sutaupyti vis daugiau šlamančiųjų.

 

Išties pravartu nuolat turėti banknotą, kurio NIEKADA neišleidi. Posakis, kad pinigai traukia pinigus, ne iš piršto laužtas. Psichologai jums paaiškintų, jog pripratę, kad nuolat turite nejudinamą sumą, išleidę bent nedidelę jos dalį imtumėt jaustis nejaukiai, persekiotų jausmas, kad kažko trūksta ir, žinoma, nuolat galvotumėt, kaip ją vėl atkurti. Ir labai tikėtina, kad nuolat norėtumėt ją padauginti ir apvalinti. Pamačiusi, kad pinigų kaupyklėlė ištuštėja, pasąmonė gautų signalą, jog padėtis pablogėjo, ir pats nė nepajustumėt, kaip įjungtumėt taupymo režimą, kad tik viskas grįžtų į savo vietas.

 

Idealu, jei nuolat turėtumėt bent 3 neišleidžiamas pinigų sumas, tarkim, 10 Lt piniginėje, 100 Lt namuose ir 1000 Lt banke. Nors galbūt tai lašas jūroje, bet… jausitės kur kas saugiau, kai žinosite, kad nelikote be cento kišenėje.

 

Šaltinis: eli.lt

 

{parasas}