Jūsų laukia nepamirštami nuotykiai Šarm el Šeiche? Štai jums sąrašas, ką reikia aplankyti

Šarm el Šeichas kadaise buvo nedidelis žvejų kaimelis Sinajaus pusiasalyje, o dabar tapo vienu didžiausių Egipto kurortų. Tai tikras nardytojų rojus su įspūdingais koralų rifais, kuriuose gyvena daugiau nei 1000 įvairių rūšių žuvų. Kurortas labai tinkamas atostogauti vaikams, nes čia esančiuose viešbučiuose yra baseinai, pramogų parkai, vaikų pramogų klubai, SPA, teniso kortai, nardymo centrai. Šios vietovės paplūdimiai yra platūs, su natūraliais smėlio paplūdimiais, o jūra rami ir itin skaidri beveik visus metus. Pats Šarm el Šeichas yra gyvybingas miestas, kuriame yra SPA centrai, kazino ir golfo klubai. Tačiau ne mažiau svarbus yra ir teritorijos pobūdis, kuris yra ypatingai saugomas. Jei planuojate kelionę ir norite gauti gerus pasiūlymus, užsukite čia:https://beta.lt/keliones/poilsines-keliones/keliones-i-egipta/keliones-i-sarm-el-seicha

Ką reikia aplankyti kelionės metu į Šarm el Šeichą?

Kiekvienas, kuris ruošiasi aplankyti naują šalį, nori gauti rekomendacijų, kurios padės apsispręsti, kokią šalį aplankyti. Po rekomendacijų, norisi pasirinktos vietovės lankytinų vietų. Štai jums keletas vietų, kurias siūlo aplankyti vietiniai gyventojai:

  • Šalies sostinė ir didžiausias miestas Šiaurės Afrikoje yra Kairas. Mieste apsilankykite Egipto istorijos muziejuje, kuriame eksponuojama senovės Egipto prabanga ir garsūs atradimai iš Karalių slėnio iš faraono Tutanchamono kapo.
  • Gizos piramidė yra vienas iš septynių pasaulio stebuklų ir vienintelis iki šiol išlikęs pastatas. Piramidėms statyti buvo panaudota 2,5 milijono blokų, sveriančių 15 tonų!
  • Aleksandrija yra antras pagal dydį Egipto miestas ir buvusi Egipto sostinė. Vienintelis šalies miestas, garsus savo architektūra. Kadangi jį pastatė Aleksandras Didysis, čia labiau jaučiama Viduržemio jūros dvasia. Mieste kadaise buvo garsusis Aleksandrijos švyturys, kurio fragmentai buvo rasti Viduržemio jūroje.
  • Mėgstantiems žvaigždžių stebėjimą, rekomenduojama astronominė naktis. Sutemus eikite į dykumą pažiūrėti žvaigždžių. Egipto dangus yra ypač giedras.
  • Karnako šventykla – antra pagal lankomumą vieta Egipte. Tai didžiulis kompleksas, skirtas pagerbti svarbiausius to laikmečio Egipto dievus.
  • IV a. pastatytas Šv. Antano ir Šv. Pauliaus vienuolynas yra vienas iš seniausių krikščionių vienuolynų pasaulyje.
  • Wadi Hammamat – išdžiūvusi upės vaga. Seniau tai buvo svarbus prekybinis kelias. Šiandien ši vieta traukia dėl daugybės grafite išraižytų senovės egiptiečių piešinių.
  • Aktyvesnėms pramogoms rekomenduojama nuvykti į safario parką. Važiuokite dykumoje, aplankykite beduinų kaimus ir sutikite egzotiškų roplių.
  • Spalvotas kanjonas – 800 metrų ilgio ir 40 metrų aukščio akmenų labirintas taip pat sudomins kiekvieną. Taip pat lengva pasiekti Jordaniją iš Šarm el Šeicho. Daugiausiai turistų pritraukiantis miestas – Petra ant uolos. Jis yra ypač saugomas Vakarų pasaulio ir buvo atrastas tik XIX amžiuje, nors jis buvo pastatytas 200 m. Prieš mūsų laiką. Šiandien miestas yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą.

Aplankykite šias nuostabias vietas ir kelionė tikrai bus įspūdinga ir nepamirštama.