Sekmadienio receptas

Greitas mini steikas

Jums reikės:

Kokybiškos jautienos sprandinės arba dar geriau išpjovos (aš naudojau sprandinę) – dviejų piršto storio gabaliukų;

100 g. virtų basmati ryžių;

šaukšto sviesto;

keleto salotų lapų ir balzamiko acto salotoms pagardinti;

druskos, pipirų, mairūno;

20 g. smulkiai tarkuoto parmezano.

 

Paruošimo būdas:

Šaukšte aliejaus pašildome žiupsnelį mairūno. Padidiname ugnį ir įkaitiname aliejų (tik ne per daug, kad nepradėtų rūkti). Mėsą prieš tai galima pamarinuoti, bet aš to nedariau. Jautieną apkepiname dideliame karštyje iš abiejų pusių po minutę. Mažiname ugnį ir dar kepame abi puses po 2-3 minutes. Sumažėjus karščiui dedame šaukštą sviesto. Jam ištirpus – žiupsnelis pipirų, druskos ir po kelis lašus balzamiko kiekvienai mėsos pusei.

Salotas nuplauname, apšlakstome keletu lašų balzamiko acto ir alyvuogių aliejaus. Patiekiame su ryžiais. Ant salotų smulkiai patarkuojame parmezano.

Skanaus! 

 

{parasas}