„SMAS liftingas“ veidui: viena procedūra nubrauks ne vienerius metus

Ryškus veido patempimas nechirurginiu būdu – tai įmanoma. „SMAS liftingas“ – tai stiprus poveikis paviršinei raumenų aponeurotinei sistemai (angl. superficial musculoaponeurotic system). Viena procedūra, atliekama „Ultraformer III“ aparatu, veikia giliuosius odos sluoksnius, kad suteiktų kone operacijos lygio rezultatą BE pjūvių ar adatų. Taip, didelio intensyvumo fokusuoto ultragarso (HIFU) technologiją taikantis „Ultraformer III“ įrenginys nepažeidžia odos, nenaudojamos nei injekcijos, nei skalpelis.

Tai naujausias neinvazinis veido ir kūno odos patempimo metodas, naudojantis aukštai fokusuotą ultragarsą. Ultragarso energija prasiskverbia giliai į odą ir selektyviai šildo ne tik odą ir riebalinius audinius, bet ir raumenis. Dėl raumenų susitraukimo ir didelės kolageno gamybos jau po vienos procedūros veidas įgauna sveiką patempimo efektą. Oda stangresnė, elastingesnė ir atrodo pastebimai jaunesnė bei sveikesnė. Po procedūros nereikia atsigauti, nereikia laikytis jokio specialaus režimo.

„SMAS liftingą“ galima atlikti kiekvienai veido, kaklo ir dekoltė sričiai atskirai. Tai reiškia, kad galima rinktis konkrečią zoną ir sutelkti dėmesį į jos gražinimą. Nors įprastai pakanka vienos procedūros pamatyti efektą, kuris trunka iki 1 metų, su gydytoju dermatologu galite planuoti papildomas procedūras, kurios sustiprintų pasiektą poveikį.

Kur galima naudoti „SMAS liftingą“?

Ši revoliucinė technologija tinkama bet kuriai veido sričiai: nuo kaktos, aplink akis, paakius ir antakius, akių vokus, skruostus iki pat apatinės veido dalies, įskaitant dvigubą pagurklį. SMAS odos patempimo procedūra tinkama ir kaklui, dekoltė bei įvairioms kūno vietoms, kadangi mažina riebalų perteklių. Puiki žinia ir tiems, kurie nelabai nuosekliai tepėsi SPF kremu – procedūra mažina fotosenėjimo paliktas žymes, amžines pigmentines dėmes.

Dalis procedūros poveikio matoma iš karto: odos tonusas geresnis, bet geriausias rezultatas atsiskleidžia per artimiausius 3–9 mėnesius ir gali tęstis iki metų.

Kada netinka HIFU procedūra:

– kai vartojate antikoaguliantus

– ryški aknė

– nėštumas

– uždegiminiai procesai odoje

– piktybiniai augliai

– atopinis dermatitas ūminėje stadijoje

– vartojote izotretinoiną per pastaruosius 9 mėn.

– cukrinis diabetas, sunkūs endokrininiai sutrikimai

– atviros žaizdos, odos pažeidimai

Taip pat reikėtų turėti mintyje, kad nors HIFU technologija yra veiksminga ir dažnai jos rezultatas prilyginamas operacijai, visgi ji tinkamiausia ankstyviems senėjimo ženklams spręsti. Tai reiškia, kad jei jums nebepakanka kosmetologinių procedūrų, veido drėkinimo, masažų, bet dar per anksti gultis po skalpeliu, HIFU metodas ir „Ultraformer III“ įrenginys jums tiks. Geriausi kandidatai – žmonės, vyresni nei 30 metų, kurių oda lengva arba vidutinio sunkumo.

HIFU technologija yra palyginti nauja estetinė odos stangrinimo technologija. Ji naudoja ultragarso energiją, kuris paskatina kolageno gamybą, kad galiausiai oda pastangrėtų.

HIFU metodas, iki patekdamas į estetinės medicinos akiratį, buvo plačiai taikoma gydant navikus. Pirmą kartą apie HIFU technologijos naudojimą estetiniams tikslams pranešta 2008 metais. HIFU technologiją naudojantis „Ultraformer III“ aparatas patvirtintas JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA). Jo gamintojas – Pietų Korėjos kompanija „Classys“, kuri specializuojasi estetinėje medicinoje nuo 2007 m. Jos sukurtas įrenginys duoda ir išsyk matomą, ir su laiku atsiskleidžiantį rezultatą.

„Ultraformer III“ naudoja fokusuotą ultragarso energiją, dėl kurios oda greitai įkaista. Kai ląstelės tikslinėje srityje pasiekia tam tikrą temperatūrą, jos pažeidžiamos. Būkite ramūs – tokia tikslinė žala iš tikrųjų skatina ląsteles gaminti daugiau kolageno (baltymo, kuris suteikia odai struktūrą). Kuo daugiau kolageno odoje, tuo ji stangresnė ir mažiau matomos raukšlės. Kadangi aukšto dažnio ultragarso spinduliai prasiskverbia į pasirinktą audinio vietą, esančią žemiau odos paviršiaus, viršutiniai sluoksniai ir gretimi audiniai nėra paveikiami.