Mažeikių moksleiviai kviečiami prisijungti prie akcijos "Išpilk"

 

Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) kartu su partneriais inicijuoja jau antrus metus vykdomą moksleiviams skirta socialinės reklamos kūrimo akciją „Išpilk”.
Pastaruoju metu jaunimo alkoholizmui pažaboti imamasi vis griežtesnių priemonių ir draudimų. Vienas iš pavyzdžių – 2008 metais naujai priimtos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos.

Deja, tokios priemonės taikomos nepasitarus su jaunimo atstovais, neatlikus apklausų, nebandžius atrasti alkoholizmo jaunimo tarpe priežasčių. Griežti draudimai sukėlė daug sumaišties ir susipriešinimo, todėl Lietuvos moksleivių sąjunga pasisako už kovą su alkoholizmu, tačiau naudojant konkrečius, realius ir, svarbiausia, efektyvius kovos būdus, kurie suvienija jaunus žmones bendram tikslui.

Tyrimais įrodyta, kad vienas iš efektyviausių būdų kovoti su žalingais įpročiais, netinkamu elgesiu – socialinė reklama. Kaip teigia akcijos koordinatorė Laura Urniežiūtė gera socialinė reklama padeda ne tik keisti požiūrį, nuostatas, vertybes, bet ir skatina daugiau žmonių atsisakyti žalingų įpročių. Kadangi jokie draudimai kovoje su alkoholizmu jau nebepadės, skatiname moksleivius pačius įsitraukti į kovą su šia visuomenės problema kuriant video klipus.

Tu moksleivis? Turi originalių idėjų? Nieko nelauk:

1. Nufilmuok trumpą socialinę reklamą, kurios tikslas – skatinti moksleivius nevartoti alkoholio.l

2. Reklamos trukmė nuo 10 sekundžių ik 10 minučių.

3. Nepamiršk, kad svarbiausia – orginali Tavo idėja, iniciatyva ir dalyvavimas. Vaizdo įrašo ir garso kokybė – antraeiliai dalykai.

4. Sukurtą reklamą nuo balandžio 6d. iki gegužės 9d. įkelk čia: ispilk.holivudas.lt

5. Lauk gegužės 11d. kol portalo lankytojai ir autoritetinga komisija išrinks geriausias socialines reklamas.

Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) – tai savarankiška, savanoriška, nevyriausybinė organizacija, vienijanti mokinius – savo narius bendroms iniciatyvoms bei problemų sprendimui.

Paskubėk, akcija jau prasidėjo!

Išsamesnę informaciją mielai suteiks :

Lietuvos moksleivių sąjungos

Ryšių su visuomene komiteto narė

Akcijos koordinatorė

Laura Urniežiūtė

Tel. +370 628 852 15

Faks. +370 5 272 56 51

El. paštas laura.urnieziute@moksleiviai.lt

Lietuvos moksleivių sąjungos

Revizijos komisijos narė

Gabija Karačkinaitė

Tel. +370 692 761 22

Faks. +370 5 272 56 51

El. paštas gabija.karackinaite@moksleiviai.lt

 

 

www.infomazeikiai.lt informacija.