„Samsung“ interneto kompiuteris – nugalėtojas

Alfa.lt

 

„Samsung“ vienas paskutiniųjų stambių gamintojų, išleidusių savo interneto kompiuterį. Nors ir vėlokai, NC10 yra vienas geriausių pasirodžiusių mažųjų kompiuterių. Po korpusu NC10 slepia įprastą interneto kompiuteriams įrangą: „Intel Atom“ N270 procesorių, 1 GB operatyviosios atminties, laidinio ir belaidžio tinklo jungtis, „Bluetooth“ adapterį ir 160 GB standųjį diską su jau įdiegta „Windows“ XP operacine sistema.

 

Visi parametrai identiški „Lenovo“ S10. Taip pat yra atminties kortelių skaitytuvas, trys USB prievadai, monitoriaus jungtis (VGA), dešimties colių ekranas ir viršuje įrengta interneto vaizdo kamera. Ekrano ir klaviatūros dydis – didžiausi NC10 privalumai, o „Samsung“ netaupė kokybės sąskaita. Klaviatūros klavišai geri, jautrūs, o dydis nenusileidžia įprastų nešiojamųjų kompiuterių klavišų dydžiui, todėl net ir stambūs pirštai nekels problemų – su NC10 tekstą rinksi patogiai.

 

Dėl tokio klaviatūros dydžio labai mažas lietimui jautrus laukelis. Vis dėlto, valdymas jautrus slenkant vertikaliai ir horizontaliai. Po laukeliu įrengti visai mažyčiai pelės klavišai. NC10 konstrukcija gera, tik ekranas šiek tiek lankstus, tačiau jei kompiuterį į krepšį ar lagaminėlį dėsi atsargiai, tai neturėtų kelti problemų.

 

Mūsų bandytas modelis buvo baltas ir matinis – sveikintinas dalykas, nes žvilgus apipavidalinimas yra linkęs pasidengti pirštų antspaudais ir dėmėmis. Taip pat yra juodas ir mėlynas modeliai. Vienas didelis NC10 privalumas prieš konkurentus – milžiniška baterija (kalbant apie talpą, ne gabaritus), kuri, nepaisant to, kad kompiuteris pakankamai galingas, energiją tiekė įspūdingai ilgai.

 

Pavyzdžiui, kasdienėse situacijose baterija veiks net penkias valandas. Ir beveik nekeičiant energijos taupymo nustatymų. NC10 demonstruoja, kad „Samsung“ labai atidžiai stebėjo rinką ir dėl to pagamino vieną geriausių šios nišos kompiuterių. Interneto kompiuteriai yra mažesni už įprastus ir skirti daugiausia naršyti internete (dėl to taip ir vadinasi), siųsti ir gauti el. laiškus bei paprastoms biuro užduotims, pavyzdžiui, darbui su teksto redaktoriumi ar skaičiuokle.

 

Nors tokiems kompiuteriams trūksta galios susidoroti su kompiuteriniais žaidimais ar vaizdo redagavimu, tačiau tai kompensuoja didesnis mobilumas ir mažesnė kaina.( Kaina 1500Lt)