Sąmokslo teorijos: raudonplaukiai gali būti… ateivių palikuonys

www.technologijos.lt

Egzistuoja sąmokslo teorija, teigianti, kad raudonus plaukus turintys žmonės yra žmonių ir ateivių hibridai. Rimto mokslinio pagrindo tokiam įsitikinimui kaip ir nėra, tačiau teorijos šalininkai visgi nurodo kai kuriuos požymius.
Pavyzdžiui, istoriškai žinomas faktas, kad nemažai Europą valdžiusių karalių ir imperatorių buvo raudonplaukiai, kai tuo tarpu procentinė raudonplaukių dalis populiacijoje visada buvo labai maža. Kad ir kaip keistai skambėtų, šios spalvos plaukus turintys žmonės turi ir kai kurių biologinių skirtumų, ne tik susijusių su išvaizda.


Raudonplaukės moterys labiau linkusios kraujuoti. Dėl šios priežasties kai gimdo raudonplaukės, gydytojai imasi papildomų medicininių priemonių galimam kraujavimui sustabdyti. Raudonplaukiai ant savo galvos taip pat turi mažiausią plaukų kiekį – 90000, lyginant su 140000 pas blondinus ir rudaplaukius. Be to, liaudyje neretai galima išgirsti legendų apie neįprastą seksualinį raudonplaukių pajėgumą. Istorija šį faktą linkusi paremti, nes seksualiausi istorijoje asmenys (tiek vyrai, tiek moterys) buvo raudonplaukiai.

Yra ir kiek kitokios statistikos. Pasaulyje raudonplaukių skaičius sparčiai mažėja, ir šiuo metu jie sudaro mažiau nei 2% visos populiacijos. Kai kurių genetikos mokslininkų teigimu, raudonplaukiai, kurių plaukų spalva (pagal mokslinę teoriją) susiformavo dėl Europoje prieš tūkstančius metų įvykusios mutacijos, gali visai išnykti po maždaug vieno šimtmečio.

Kiek ši teorija tikėtina, lieka spręsti tik jums patiems. Bet kuriuo atveju, jei jie ir yra ateivių ir žmonių palikuonys, tai jau paslėpta po pakankamai gilios istorijos skraiste.

 

www.technologijos.lt