Žolelių ir sūrio suflė
Jums reikės:
6 kiaušinių;
0,5 l pieno;
100 g gabalėliais pjaustyto sūrio „Džiugas“;
250 g šviežių petražolių;
3 šaukštų sviesto;
3 šaukštų miltų;
malto muskato riešuto;
druskos.
Gaminimas
Pirmiausia pasigaminkite padažą: 3 šaukštus sviesto ištirpinkite puode, į jį suberkite 3 šaukštus miltų ir nuolat maišydami supilkite pieną. Pagardinkite druska, muskato riešuto milteliais.
Kiaušinio trynius sumaišykite su sūriu, smulkintomis petražolėmis, padažu. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargai įmaišykite į trynių masę. Maišyti reikia labai apdairiai – stenkitės palikti kuo daugiau plakto baltymo burbuliukų.
Paruoštą suflė masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 45 min. 180 laipsnių karštyje.
Skanaus!
{parasas}