Žolelių ir sūrio suflė

Jums reikės: 

6 kiaušinių;

0,5 l pieno;

100 g gabalėliais pjaustyto sūrio „Džiugas“;

250 g šviežių petražolių;

3 šaukštų sviesto;

3 šaukštų miltų;

malto muskato riešuto;

druskos.

 

Gaminimas

 

Pirmiausia pasigaminkite padažą: 3 šaukštus sviesto ištirpinkite puode, į jį suberkite 3 šaukštus miltų ir nuolat maišydami supilkite pieną. Pagardinkite druska, muskato riešuto milteliais.

 

Kiaušinio trynius sumaišykite su sūriu, smulkintomis petražolėmis, padažu. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargai įmaišykite į trynių masę. Maišyti reikia labai apdairiai – stenkitės palikti kuo daugiau plakto baltymo burbuliukų.

 

Paruoštą suflė masę supilkite į sviestu išteptą kepimo formą  ir kepkite orkaitėje apie 45 min. 180 laipsnių karštyje.

 

Skanaus!

 

{parasas}