Šokoladinis vyniotinis šokolado mėgėjams!!!

Jums reikės:

300 g juodojo šokolado;

6 kiaušinių;

175 g cukraus.

Kremui reikės:

250 g mascarponės sūrio,

4 v. š. „Nutellos“;

2 v. š. brendžio.

Gaminimas

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Skardą ištepti riebalais ir iškloti sviestiniu popieriumi.

 

175 g šokolado ištirpinti karšto vandens vonelėje. Kiaušinių trynius ir cukrų išplakti iki baltumo, sudėti ištirpintą šokoladą. Išplakti baltymus iki standumo. Iš lėto supilti į kiaušinių – šokolado masę ir atsargiai išmaišyti metaliniu šaukštu.

 

Tešlą paskleisti skardoje ir kepti 20-25 min. Palikti 10 min, kad atvėstų, po to uždengti drėgnu virtuviniu rankšluosčiu. Tada palikti mažiausiai dviem valandom.

 

Kremui išplakti „Nutella“ su mascarponės sūriu iki purumo, iš lėto supilti brendį.

 

Kepinį atsargiai išversti ant sviestinio popieriaus, aptepti kremu ir atsargiai suvynioti, prilaikant už popieriaus, nebijoti, jei vyniotinis kiek įtrūks. Likusiu kremu aptepti vyniotinio viršų ir papuošti šokoladu.

 

Skanaus!

 

{parasas}