Sekmadienio receptas

 

Kiaulienos kepsniai

Jums reikės:

500 gr. kiaulienos;

1 skardinės konservuotų ananasų (žiedai);

po 2 vnt. pomidorų ir svogūnų;

80-100 gr. sūrio;

200 gr. majonezo;

druskos, pipirų, juodųjų alyvuogių arba džiovintų slyvų (vynuogių).

Paruošimo būdas:

 

Kiaulieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome porcijomis. Mėsytę pamušame. Pamuštą mėsytę pasūdome, paprieskoniuojame ir sudedame ant aliejumi pateptos skardos arba kepimo popieriaus.

 

Svogūnus ir pomidorus supjaustome žiedais. Ant mėsytės dedame svogūnų žiedus, supjaustytus pomidorus, majonezo šaukštelį ant kiekvieno kepsnio.

 

Tada dedame griežinėlį ananaso, o ant viršaus pabarstome sūrio. Į ananaso žiedo vidurį dedame džiovintą slyvą arba juodąją alyvuogę, galima vynuogę. Kepame 180 karštumo orkaitėje 30-40 minučių.

 
Skanaus.

 

{valstrietis2}