Paskutinis skambutis nuaidėjo 869 Mažeikių rajono abiturientams (Foto)

Šiandien, paskutinį gegužės penktadienį, visiems dvyliktokams nuskambėjo Paskutinis skambutis. Tačiau Mažeikiuose šiemet jis nuskambėjo netradiciškai, bet originaliai. Nuo ankstyvo ryto, Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro aikštėje, praeivių smalsius žvilgsnius traukė čia buriuojantis jaunimas, linksma muzika ir jaunatviškas šurmulys.

Šiemet visi Mažeikių rajono abiturientai buvo pakviesti į bendrą Paskutinį skambutį, kurį atstojo Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios varpas.

Toks masinis Paskutinis skambutis suorganizuotas pirmą kartą ne tik Mažeikiuose, bet ir visoje šalyje. Abiturientai jau nuo puse aštuonių ryto pradėjo traukti į kultūros centro aikštę, kas pėsti, kas važiuoti, nes  lygiai aštuntą valandą turėjo prasidėti paskutinė pamoka. 

 

Didžioji dalis rajono abiturientų, kurie susirinko vienoje vietoje, su vienodomis mintimis ir lūkesčiais, vieni kitiems linkėjo sėkmės bei gerų egzaminų rezultatų. Ir puse devynių ryto, kaip ir buvo planuota, skambant M. Mikutavičiaus dainai „Pasveikinkit vieni kitus“, dvyliktokai į dangaus platybes paleido skristi įvairiaspalvius balionus su savo norais, lūkesčiais, viltimis ir džiaugsmais.

 

Pasibaigus Paskutinei pamokai, abiturientai patraukė į savo mokyklas.

Siūlome ir Jums pasigrožėti Paskutinio skambučio užfiksuotomis akimirkomis:

{artsexylightbox path=”images/galerijos/2010-05-28_skambutis”{/artsexylightbox}

 

{parasas}