Sekmadienio receptas
Paprasta lazanija
Jums reikės:
300 gramų kiaulienos faršo;
1 skiltelė česnako ir pusė svogūno;
2 šaukštai pomidorų pastos;
3 šaukštai konservuotų pomidorų, pjaustytų gabaliukais;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
150 mililitrų vandens;
6 nevirti lazanijos lakštai;
3 šaukštai grietinės;
40 g. tarkuoto Parmezano sūrio;
truputį druskos; juodųjų pipirų, baziliko, paprikos, petražolių.
Gaminimas:
Aliejuje apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus, susmulkintą česnaką ir mėsą iki tol, kol ji nebebus žalia. Dedame pomidorų piurė ir pomidorų gabalėlius. Pgal skonį pagardiname druska, pipirais, baziliku, paprikos bei oregano prieskoniais, petražolėmis, užpilame vandenį ir viską gerai išmaišome.
Masė turi išeiti ne perdaug tiršta – jei reikia įpilkite daugiau vandens. Taip ant silpnos ugnies paliekame troškintis apie 2 minutes.
Į gilesnį indą pilame truputį šios pasiruoštos masės ir uždedame lazanijos lakštus. Vėl dedame masę, o ant jos lakštus. Ant viršutinių lakštų, sudedame likusią iš faršo paruoštą masę, ant jos tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome sūriu.
Dedame jau į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 C temperatūroje, kol sūris gražiai apskrus.
Skanaus!
{parasas}