Dainų dainos pusfinalio lyderis – Sasha Son

Pirmajame konkurso „Dainų daina“ pusfinalyje daugiausiai žiūrovų simpatijų ir balsų sulaukė Sasha Son, atlikęs dainą „Pasiklydęs žmogus“.Pusfinalyje varžėsi 10 atlikėjų, 5 iš jų iškovojo galimybę dainuoti konkurso „Dainų daina“ finale.Pirmasis rezultatų lentelėje buvo Sasha Son, antrąja vieta džiaugėsi Darius Pranckevičius ir Violeta Valskytė, o trečiąją vietą užėmė Linas Adomaitis.

Debiutuojanti atlikėja Aurelija Slavinskaitė iškovojo ketvirtąjį kelialapį į finalą. Penktieji buvo Karina ir Milanno.

Į finalą nepateko Egidijus Sipavičius, Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas, Rosita Čivilytė su Donatu Montvydu ir „Bix“.

„Dainų dainos“ transliacijos pradžioje buvo paskelbtas sprendimas dėl tolimesnio Deivido Norvilo (Deivio – lrt.lt) ir Rūtos Lukoševičiutės dalyvavimo konkurse.

LATGA–A generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas dar kartą pakartojo, kad plagiatu įtariami atlikėjai neturėtų tęsti savo dalyvavimo „Dainų dainoje“.

„Kūriniai – akivaizdžiai panašūs“, – tikino E. Vaitekūnas.

Su tokiomis išvadomis nesutiko patys atlikėjai. Tiesioginiame LTV eteryje Deivis teigė manantis, kad LATGA–A turėtų ginti Lietuvos atlikėjų teises.

„Ponas Edmundai, būkite geras, atstovaukite mane nors kartą. Ne anglų (grupės „The La`s“ – lrt.lt) teises, o mano“, – sakė dainos „Lietuva“ autorius.

R. Lukoševičiūtė tikino mananti, kad jos daina nepanaši į Elthono Johno kūrinį. Pasak atlikėjos, ji jau kreipėsi į E. Johno atstovus, kad būtų išsakyta kitos pusės nuomonė.

Visgi LRT atstovas ryšiams su visuomene Vytaras Radzevičius paskelbė konkurso organizatorių sprendimą: Deivio ir R. Lukoševičiūtės dalyvavimas konkurse „Dainų daina“ sustabdomas.

Pasak V. Radzevičiaus, jeigu nebus įrodyta, kad dainos yra originalios, atlikėjus pakeis kiti dalyviai.

Po paskelbto sprendimo ir Deivis, ir R. Lukoševičiūtė paliko LTV studiją.

Lrt.lt primena, kad LATGA–A ekspertai yra paskelbę, jog Deivio daina „Lietuva“ 1–4 priedainio taktuose yra panaši į „The La`s“ dainą „There she goes“.

Muzikos ekspertų komisija, išklausiusi E. Johno dainą „Written In the Stars“ (tekstas T. Rice) ir M. Matulevičiaus dainą „Trapus žmogus“ (teksto autorė R. Lukoševičiūtė) konstatavo, kad dainos taip pat yra panašios savo menine idėja, o dainų priedainiai savo struktūra ir melodika yra akivaizdžiai panašūs.