Britanijoje lietuvė teisiama dėl fiktyvios santuokos

Jauna lietuvė Didžiojoje Britanijoje teisiama dėl mėginimo sudaryti fiktyvią santuoką su indu, siekiant suteikti jam galimybę gyventi šalyje, informuoja BBC naujienų tarnyba.

21 metų Gintarė Šapelytė iš Piterboro (Peterborough), Kembridžšyro (Cambridgeshire) grafystėje, ketino ištekėti už tame pačiame miestelyje gyvenusio 34 metų indo Pentos Kario (Penta Karri), kurio vizos galiojimo terminas buvo pasibaigęs. Santuokos registratoriui kilo įtarimų dėl to, kad pora sunkiai galėjo susikalbėti tarpusavyje.

Vėliau jie prisipažino kalti dėl mėginimo sudaryti fiktyvią santuoką ir taip pažeisti Jungtinės Karalystės imigracijos įstatymus.

„Įtarimą ši pora sukėlė atvykusi į Piterboro registracijos biurą tartis dėl santuokos įregistravimo. Registratoriui kilo įtarimų, nes jie tarpusavy vargiai galėjo susikalbėti. G. Šapelytė neįstengė teisingai ištarti savo būsimo vyro vardo, be to, į pokalbį buvo atsivedusi vertėją“, – sakė Britanijos pasienio agentūros direktoriaus pavaduotojas Semas Balimoras (Sam Bullimore).

Nors pokalbio metu indas ir toliau tikino, kad jo santykiai su lietuve yra tikri, G. Šapelytė galiausiai agentūros pareigūnams prisipažino ketinusi sudaryti fiktyvią santuoką. Už tai lietuvei buvo sumokėta 4 tūkst. svarų sterlingų.

 

{lz}