Madingiausi vasaros patiekalai

Nors paskutiniu metu subtropiniai karščiai sekina lietuvius, tačiau organizmas vis tiek prašosi maisto. Karštą vasarą reikėtų maitintis tuo, kas suteikia energijos ir lengvumo tuo pačiu metu, todėl šią, neįprastai karštą vasarą, į savo racioną patariama įtraukti lengvus patiekalus iš vištienos, žuvies, jūros gėrybių ir daržovių. Tik kaip paruošti šiuos lengvus patiekalus, kad būtų paprasta, bet ne prasta?

 

Ruošiant vištienos patiekalus patariama eksperimentuoti. Vištiena yra švelni mėsa, kuri ypač patinka moterims ir vaikams. Vasarą skaniausia kepti vištieną lauko kepsninėje, prieš tai paruošus su švelnesniais, aromatingesniais marinatais.

 

Tradicinio skonio mėgėjai labiau vertina marinatus, sukurtus specialiai vištienai. Norintys lengvesnio japoniško akcento, gali naudoti „Teryaki“ marinatus su soja, o stipresnio rytietiško skonio mėgėjams su vištiena patartina rinktis Rytietišką marinatą, kuriame yra kalendros, ciberžolės, vaistinės ožragės ir uoginės paprikos.

 

Vištienai, o taip pat krevetėms, žuviai bei įvairioms jūros gėrybėms tinka ir imbierinis marinatas.

Pats populiariausias produktas iš jūros gėrybių, naudojamas griliui, yra tigrinės krevetės, kurių galima lengvai rasti didžiuosiuose prekybos centruose tiek žalių, tiek atvėsintų, tiek šaldytų. Jų paruošimas griliui nereikalauja kruopštaus darbo: tiesiog nusiperki, susimarinuoji, užsiveri jas ant iešmelio ir kepi ant grilio.

 

 

Skanus ir ant laužo gaminamas mėsos troškinys. Kepsninėje galima kepti įvairiuose marinatuose marinuotas bulves, suvertas ant iešmelių kartu su daržovėmis. Net ir keptų dešrelių mėgėjai gali „pažaisti“: perpjauti baltas vokiškas dešreles per pusę ir suverti ant iešmelių kartu su daržovėmis.

 

Nepatingėkite ir prie lauko kepsnių pasiruoškite skanius padažus. Su įvairių daržovių patiekalais tiks česnakų ir petražolių padažas, gaminamas iš grietinės ir prieskonių mišinio „Persilado“.

 

Keptą vištieną derėtų pagardinti jogurto padažu su kmynais ir citrina.

Į amerikietišką barbekiu padažą pridėję marinuotų pomidorų ir ananasų kubelių, o „Kentucky whiskey“ padažą pagardinę trupučiu svogūno, česnako, marinuoto agurko ir žolelėmis, nustebinsite lauko kepsnių vakarėlio svečius.

 

{alfa2}