Kalėdiniai migdolų meduoliai su glajumi

Jums reikės:

4 kiaušinių, žiupsnelio druskos,
250 g cukraus,
400 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio cinamono,
žiupsnelio maltų muskatų ir kvapiųjų pipirų,
400 g maltų migdolų,
50 g citrinų cukatų,
50 g apelsinų cukatų.

Glajui:

cukraus pudros,
citrinos sulčių.

GAMINIMAS:

Kiaušinius suplakite su cukrumi ir druska. Plakite tol, kol cukrus visai ištirps. Miltus suberkite ant lentos ir sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite prieskonius, migdolus bei smulkiai sukapotus citrinų ir apelsinų cukatus. Miltus sumaišykite su kiaušinių plakiniu, suminkykite tešlą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą pabūti.

Atšaldytą tešlą dėkite ant miltais apibarstytos lentos, iškočiokite 1 cm storio lakštą ir išpjaukite 8 cm skersmens apskritimus. Sudėkite į riebalais pateptą skardą, pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai pagels. Iš miltinio cukraus ir citrinos sulčių paruoškite glajų ir juo aptepkite dar šiltus meduolius.

Kalėdinis patiekalas paruoštas!

 

{parasas}