Bulgarijoje sulaikytas H.Daktaras

VTV.LT

 

Vakar apie 17 val. Bulgarijoje, Varnos apylinkėse, Bulgarijos kriminalinės policijos pareigūnai, pagal Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento pareigūnų pateiktą informaciją, sulaikė Henriką Daktarą.

 

H.Daktaras sulaikytas atlikus kompleksą operatyvinių paieškos veiksmų, prisidedant Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Ispanijos ir Europolo pareigūnams. Aktyviai prie šių policinių priemonių prisidėjo ir Lietuvos policijos atašė Europole. Pranešama, kad jis buvo pakeitęs išvaizdą.

 

Henytės paieška paskelbta šių metų vasarį. Penkis kartus teistas H. Daktaras už grotų atsidūrė būdamas 19 metų. Kauno Daktarų susivienijimas sunkius nusikaltimus darė ne tik Kauno apskrityje, bet ir kituose šalies regionuose.

 

Grupuotė, veikusi 1989–2005 metais, įtariama nužudymais, plėšimais, turto prievartavimu, neteisėtais laisvės atėmimais, neteisėtu šaunamųjų ginklų disponavimu ir kitais nusikaltimais. Atliekant tyrimą įtariamuoju pripažintas ir H. Daktaras, kuris nuo ikiteisminio tyrimo slapstėsi.