Lieknėjimas sendina: 5 kg prilygsta 4 metams

 Balsas.lt

JAV mokslininkų tyrimas atskleidė, kad moterys, atsikračiusios 5 kilogramų antsvorio, iš pažiūros gali atrodyti iki 4 metų vyresnės, nei yra, praneša britų dienraštis „Daily Telegraph“. Ir priešingai: putlūs skruostai ir apvalesni veido bruožai padeda atrodyti jaunatviškiau. Išvados apie kūno svorį ir aplinkinių suvokiamą žmogaus amžių remiasi 2 metus trukusiais 200 identiškų dvynių (moterų) kūno masės indekso tyrimais.


Pasak tyrimų vadovo Bahamano Guyurono, vyresnės nei 40 metų amžiaus moterys kitiems atrodydavo 2 – 4 metais jaunesnės, jeigu jų kūno masės indekso reikšmė būdavo didesnė nei 4. Kai kuriais atvejais tai reiškia, kad bent 5 papildomų kilogramų atsikratymas moterį „pasendina“ 4 metais, teigiama žurnale „Plastic and Reconstructive Journal“ paskelbto tyrimo išvadose.

Specialistų teigimu, kuo daugiau riebalų po lieknėjimo išlieka veido audiniuose, ypač skruostuose, tuo labiau išlaikomos jauniems žmonėms būdingos veido proporcijos. Karaliaus Edvardo VII ligoninės Londone plastikos chirurgas Rajivas Grove‘as atkreipia dėmesį, kad žmones sendina ne tik veide pasirodžiusios raukšlelės, bet ir pastebimi veido formos pokyčiai.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad identiškas dvynes „sendino“ ir kiti veiksniai – ypač skyrybos (išsiskyrusios dvynės vidutiniškai atrodydavo kitiems 1,7 metų vyresnės už neišsiskyrusias), rūkymas, depresija, alkoholio vartojimas bei pomėgis degintis saulėje.

 

 

www.balsas.lt