Pyragas „Čigonas“
Ingredientai:
800 g džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, figų, razinų, obuolių),
5 kiaušiniai,
150 g cukraus,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštas krakmolo.
Kiekvieną vaisių rūšį sudėkite į atskirą dubenėlį, nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
Razinas užteks nuplikyti. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu.
Nuolat maišydami po šaukštą berkite miltus ir krakmolą.
Paskui suberkite vaisius ir vėl viską išmaišykite. Tešlos ir vaisių masę supilkite į riebalais išteptą kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180°C temp. orkaitėje, kol iškeps.
Kad sužinotumėte, ar pyragas jau iškepė, praėjus 30-40 minučių įbeskite į jį medinį smeigtuką. Jei tešla prie jo nelimpa, galite išjungti orkaitę. Palikite pyragą atvėsti orkaitėje. Atvėsusį supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
{parasas}