Pyragas „Čigonas“

Ingredientai:

800 g džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, figų, razinų, obuolių),

5 kiaušiniai,

150 g cukraus,

2 šaukštai miltų,

1 šaukštas krakmolo.

Kiekvieną vaisių rūšį sudėkite į atskirą dubenėlį, nuplikykite verdančiu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.

 

Razinas užteks nuplikyti. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu.

 

Nuolat maišydami po šaukštą berkite miltus ir krakmolą.

Paskui suberkite vaisius ir vėl viską išmaišykite. Tešlos ir vaisių masę supilkite į riebalais išteptą kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180°C temp. orkaitėje, kol iškeps.

 

Kad sužinotumėte, ar pyragas jau iškepė, praėjus 30-40 minučių įbeskite į jį medinį smeigtuką. Jei tešla prie jo nelimpa, galite išjungti orkaitę. Palikite pyragą atvėsti orkaitėje. Atvėsusį supjaustykite nedideliais kvadratėliais.

 

{parasas}