Ką būtina žinoti renkantis nuotraukų spausdintuvą?

Nuotraukų spausdintuvas – neatsiejama kiekvieno profesionalaus ar mėgėjo fotografo darbo dalis. Tai tarsi skaitmeninė, tamsiųjų, nuotraukų ryškinimo kambarių versija, leidžianti greitai, kokybiškai ir labai patogiai išgauti fizinę fotografijų versiją. Tinkamai pasirinktas nuotraukų spausdintuvas garantuoja aukštą nuotraukų kokybę, ryškius vaizdus ir labai sklandžią bei sėkmingą spausdinimo patirtį. Namuose turėdami nuotraukų spausdintuvą, galėsite pamiršti apie keliones į fotoatelje ar įstaigas, kuriose nuotraukas atspausdina profesionaliai. Tokiu būdu, pačius gražiausius kadrus, užfiksuotus telefonu ar fotoaparatu galėsite fizinėje formoje išvysti akimirksniu. Tačiau, nuotraukų spausdintuvų būna įvairiausių, tad, vieną universalų, puikiausiai tinkantį visiems, vargu ar pavyks rasti. Nuotraukų spausdintuvai skiriasi savo dydžiais, veikimo principais bei daugeliu kitų aspektų, o tinkamo pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų norų, poreikių bei, žinoma, biudžeto. Šiame straipsnyje rasite informacijos, kurią būtina žinoti norint išsirinkti gerą, kokybišką nuotraukų spausdintuvą. 

Spausdinimo technologija 

Norėdami pasirinkti tinkamą ir efektyviai veikiantį nuotraukų spausdintuvą, pirmiausia, turėtumėte atsižvelgti į spausdinimo technologiją, kurią naudoja nuotraukų spausdintuvas. Yra trys pagrindiniai spausdinimo technologijų tipai – rašalinė, lazerinė ir dažų sublimacijos technologija. Nuotraukų spausdinimui nenaudojama lazerinė technologija, tad, rinktis turėsite išlikusių, dviejų tipų. Jei norite nuotraukas spausdinti namuose, kurias naudosite savo reikmėms ir siekiate jas išgauti skirtingų dydžių, turėtumėte rinktis rašalinį spausdintuvą. Šio tipo nuotraukų spausdintuvai suteikia patikimą ir laiko išbandytą kokybę, galimybę nuotraukas spausdinti ant įvairiausių tipų popieriaus. Tačiau, rašalinių spausdintuvų kasetės yra linkusios uždžiūti, jei ilgą laiką nėra spausdinama, o pats rašalas yra gana brangus. Tačiau, rašalo kasetes galima labai lengvai pakeisti naujomis. Tuo tarpu, dažų sublimacijos technologija naudojantys nuotraukų spausdintuvai veikia labai greitai, patys spausdintuvai yra nesunkūs ir lengvai transportuojami. Tačiau, jie nesuteikia tokios geros nuotraukų kokybės, kaip rašaliniai spausdintuvai.

Dydis 

Vienas iš svarbiausių aspektų, į kurį labai svarbu atsižvelgti renkantis nuotraukų spausdintuvą – nuotraukų dydis. Tai vienas iš aspektų, kuriuo skiriasi ir patys spausdintuvai. Pagalvokite apie nuotraukų dydžius, kuriuos naudosite ir spausdinsite dažniausiai ir daugiausiai. Tikrai rasite spausdintuvų, kurie gebės atspausdinti tiek standartinio voko, tiek rėminimui ant sienos skirto nuotraukų dydžio spausdintuvus. Viskas priklauso nuo jūsų poreikių bei turimo biudžeto, kadangi, kuo didesnes nuotraukas gebės atspausdinti spausdintuvas, tuo labiau tikėtina, kad jis kainuos daugiau. 

Spalvos

Spalvos, spalvos, spalvos! Rinkdamiesi nuotraukų spausdintuvą, tikrai turėsite dėmesį atkreipti į spalvų gamą – spalvų kiekį, kurį spausdintuvas gali atkurti. Už šia funkciją, spalvų atkūrimą popieriuje, yra atsakinga rašalų kasetė. Vienos kasetės gali veikti dažų pagrindu, kitos – pigmentų. Pigmentų pagrindu veikiančios kasetės tarnauja ilgiau, neblunka tačiau, yra ir brangesnės. Taip pat, jos suteikia mažesnę spalvų gamą, nei dažų pagrindo kasetės. Pigesnės – dažų pagrindo kasetės. Jos suteikia ryškias spalvas, tačiau, ilgainiui išblunka. Jei nuotraukų spausdintuvą naudosite savo, mėgėjiškoms reikmėms, vertėtų rinktis dažų pagrindo kasetes. Na, o jei profesionaliems tikslams – pigmentų pagrindo kasetės turėtų būti jūsų pasirinkimas. 

Nepamirškite atsižvelgti į nuotraukų spausdinimo popierių 

Naudinga atminti, kad tai, kaip atrodys atspausdinta nuotrauka, priklauso ne tik nuo paties spausdintuvo ar jo spausdinimo technologijos. Iš dalies, nuotraukų kokybė, galutinis rezultatas priklauso ir nuo popieriaus, ant kurio nuotraukos yra spausdinamos. Nuotraukų spausdintuvų gamintojai suteikia platų popieriaus, skirto nuotraukų spausdinimui, pasirinkimą. Galima rinktis iš dviejų, pagrindinių tipų: blizgaus arba matinio popieriaus. Blizgus popierius gali būti visiškai lygus ir labai atspindintis, o taip pat, ir turintis tekstūros. Šio tipo popierius padeda perteikti sodriausias, plačiausio atspalvių diapazono spalvas su dideliu kontrastu. Tuo trapu, matinis popierius neperteikia tokių sodrių spalvų, ypač juodos. Toks popierius turi tekstūrą, kuri ir žavi daugelį. Na, o tinkamo popieriaus pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų norų bei poreikių, to, kokio rezultato norite. 

Paverskite gražiausias užfiksuotas akimirkas fizinėmis nuotraukomis, tiesiog savo namuose – įsigykite kokybišką, tinkamą ir gerą nuotraukų spausdintuvą. Nesvarbu, ar jums reikalingas nuotraukų ar lipdukų spausdintuvas – didelį asortimentą, žemas kainas ir pačias geriausias akcijas rasite internetinėje parduotuvėje – varle.lt!