Ramiam kūdikio miegui – būtina kokybiška patalynė. Kaip tokia rasti?

Tinkamos patalynės pasirinkimas suaugusiajam – jau didelis darbas, kadangi geras miegas gali užtikrinti, kad kita diena bus produktyvi. Tačiau vaikui, ypač kūdikiui – dar atsakingesnis žingsnis, kadangi kiekviena diena vaikui yra tarsi naujas stebuklas, tad geras miegas – būtinas.

Patalynė kūdikiams pasirenkama panašiais kriterijais kaip ir suaugusiems. Tik gal daugiau dėmesio yra skiriama kokybei, taip pat, žiūrima, kad ji būtų kuo natūralesnė, nekeltų vaikui alergijos, nes jų oda yra kur kas jautresnė nei suaugusiųjų.

Audinio pasirinkimas

Kadangi oda yra jautri, žinoma, reikalinga  tinkamo audinio patalynė, kuri garantuoja, kad miegas bus saldus. Žinoma, geriausia tokia, kuri užpildyta natūralaus pluošto užpildu. Tokiu atveju vaikas ne tik gerai jausis, tačiau ir pavyks išvengti alergijų, oda nakties metu – kvėpuos, vengiama prakaitavimo.

Žinoma, svarbus ne tik pačios patalynės medžiagos pasirinkimas, tačiau ir užvalkaliukai, kurie turėtų būti keičiami kas kelias dienas. Geriausiai tinka medvilniniai, kai kurie renkasi šilkinius. Tiesa, dėl slidumo – nerekomenduojama, kadangi vaikui gali būti nepatogu. 

Tinkamo dydžio pasirinkimas

Patalynė kūdikiams pirmiausia pasirenkama pagal išmatavimus. Žinoma, jie derinami prie pasirenkamos lovytės, geriausias pasirinkimas, žinoma, standartas. Tradiciniai komplektai kūdikiui siekia apie 120 x 60 cm, o pagalvės dažniausiai 60 cm, tai yra – per visą čiužinio plotą.

Antklodžių pasirinkimas yra kur kas įvairesnis. Galima rasti tiek gana mažas, kurios siekia vos 60 cm x 60 cm arba kur kas platesnes, kurio perkamos ilgesniems metams, tad matmenys apie 100 cm x 150 cm. 

Taupymui, žinoma, verta rinktis iškart didesnius komplektus, tačiau nepamirškite, kad jie negali būti per dideli, kadangi tai trukdys miego kokybei.

Stiliaus niuansai

Stiliui reikia skirti bene mažiausiai dėmesio, tačiau šiek tiek – norisi. Juk dažnai vaiko kambario komponavimas yra vienas maloniausių darbų. Svarbiausia atsiriboti nuo lyties, kadangi visos spalvos yra gražios ir visos puikiai tinka bet kokios lyties vaikui. Žiūrėkite, kad jos būtų kuo šviesesnės, kadangi vaiko augimo metu jis turėtų matyti kuo daugiau šviesų spalvų, kadangi tai prisideda prie pasaulėžiūros formavimo.