Ką apie jus byloja jūsų drabužių spalva?

Kiekvienas sutiks, jog spalvos mūsų gyvenime turi didelę reikšmę. Jos turi įtakos mūsų nuotaikai bei emocijoms, reklamos srityje tai svarbus manipuliavimo įrankis, o spalvų terapija gali išgydyti net įvairiausius negalavimus.

Šiandien spalvų dėka išsiaiškinsime kai kurias jūsų asmenybės savybes. Jums tereikia atsidaryti savo drabužių spintą ir išsiaiškinti, kurios spalvos drabužių turite daugiausia.

 

Raudona – spalvų karalienė. Tai ambicingiausia, karščiausia ir aistringiausia spalva visoje paletėje. Tą patį galima pasakyti ir apie raudoną spalvą dievinantį asmenį. Jis yra dinamiškas, ekspresyvus, impulsyvus, energingas, jausmingas ir drąsus. Jei mėgstate raudonus drabužius, reiškia nemėgstate būti šešėlyje, norite dominuoti ir būti pastebėti. Esate maksimalistai, iš gyvenimo imantys viską su kaupu. Kelyje į tikslą jums nėra neįveikiamų kliūčių. Be to, esate aistringi, romantiški ir meilės ieškanti asmenybė.

Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – pyktis ir alkis.

 

Geltona – kūrybiškų, linksmų ir iš prigimties gražių žmonių spalva. Jų vaizduotė – beribė, todėl dažniausiai tai meniškos sielos intelektualai, siekiantys viskam suteikti prasmę. Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – nerimas ir nuovargis.

 

Žalia – tai ramybė, saugumas, darna ir relaksacija. Ši spalva simbolizuoja gyvenimą, gyvybę, atsinaujinimą ir tobulėjimą. Žalią spalvą mėgsta ištikimi, dori, sąžiningi, ramūs ir meilūs žmonės. Be to, nieko nuostabaus, jog būtent šios spalvos mėgėjai dažniausiai tampa vegetarais, gamtos sergėtojais, žaliųjų judėjimo šalininkais bei savanoriais. Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – pavydas.

 

Mėlyna spalva yra ramybės, taikos ir prisirišimo simbolis. Mėlynos spalvos mėgėjai – tai ramūs, šilti, realistiški, jautrūs, sąžiningi ir mylintys žmonės. Jie mėgsta harmoniją, prieš ko nors imdamiesi viską gerai apgalvoja, todėl dažnai gyvenime daug pasiekia. Tiesa, jiems trūksta dinamiškumo ir impulsyvumo, tad kartais gali būti kiek nuobodūs. Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – jautrumas.

 

Baltoje spalvoje slypi tyrumas, nekaltumas ir paprastumas. Šios spalvos mėgėjai yra tvarkingi, atidūs, kruopštūs ir intelektualūs. Jie trokšta tobulėti, semtis žinių, todėl pašnekesiai su šiais žmonėmis būna labai įdomūs, jie visada turi ką pasakyti. Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – šaltumas ir abejingumas.

 

Juoda spalva – prabangi ir praktiška. Ši spalva turi bene daugiausiai gerbėjų. Juoda sugeria visas spalvas, todėl turi visoms spalvoms būdingų savybių, kas ir lemia jos populiarumą. Šią spalvą mėgsta savimi pasitikintys, rafinuoti, elegantiški, rimti ir valdingi žmonės. Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – liūdesys, sunkumas

 

Pilka – mėgiamiausia santūrių, nuolankių, malonių žmonių spalva. Jie praktiški, taupūs ir kiek šykštoki. Tačiau yra pavyzdingi moksleiviai, studentai ir darbuotojai. Tvarkingi, kartais net pedantiški. Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – apatiškumas.

 

Ruda – nepriklausomų, valdingų, simpatiškų ir po laiminga žvaigžde gimusių žmonių spalva. Jiems puikiai sekasi tiek gyvenime, tiek karjeroje, tačiau kartais atrodo, jog jiems padeda antgamtinės jėgos. Šie žmonės veiklūs ir aktyvūs, tačiau dažnai nepabaigia pradėtų darbų. Neigiamos emocijos ir pojūčiai, kuriuos sukelia ši spalva – nepasitikėjimas.

 

Šaltinis: ledi.lt

 

{parasas}