Podiumas virbalams: ką megzti rudenį?

Vėsta orai, kyla noras į rankas paimti virbalus. Kokių tendencijų vaikysis stilingiausios mezgėjos?

1. Rudeniškos, ryškios spalvos. Nereikia įmantrių raštų. Paprasti trumpi ryškiaspalviai megztiniai – kaip tik tai, kas suteiks lengvos ir jaukios elegancijos.

2. Į madą grįžta ir nepretenzingi, kvadratinio silueto nertiniai. Paprasčiau ir būti negali – net ir pirmasis savomis rankomis numegztas nertinis gali būti nepriekaištingas!

 

3. Aksesuarai: apykaklės – liemenės, megztos rankovės, bolero – vis dar nesitraukia nuo podiumo. Svarbu – kad jie būtų akcentuojami ir pabrėžiami: arba savo masyvumu, nukarusiais kraštais, atskirų mezginio dalių persukimais, arba priedais: užtrauktukais, sagomis, segėmis.

 

4. Išlieka populiarus horizontalusis mezgimas, kai mezgama ne nuo apačios į viršų, o nuo vieno šono – link kito.

 

5. Masyvūs užsegami megztiniai iki kelių derinami prie ilgų sijonų ir kelnių. Ne pats elegantiškiausias variantas. Užtai patogu ir šilta. Ir sukuria bohemiško atsainumo iliuziją.

 

6. Raukiniai, kutai, karoliai. Visa tai žaismingos detalės, kurių ypač daug naudojama šalikuose ir šaliuose. Puikus pasirinkimas mezgėjoms su fantazija, kurios neturi daug laiko knebinėtis prie viso megztinio: keletas vakarų su virbalais rankose, ir gali turėti tikrų tikriausią šedevrą!

 

7. Tiesaus silueto suknelės ir kostiumėliai. Ne paslaptis, kad dizaineriai kasmet kaip reikiant pasirausia savo močiučių skryniose – veikiausiai ši idėja atkeliavo kaip tik iš ten. Nieko nuostabaus: juk nauja – tai tik gerai pamiršta sena…

 

Šaltinis: eli.lt