Piemenėlių apkepas

Jums reikės:

300 gramų kiaulienos faršo,

svogūno,

morkos,

prieskonių mėsai (aštrių),

aliejaus kepimui,

poros šaukštų pomidorų padažo,

bulvių košės (pertrinti karštas virtas bulves, dėti karšto pieno ir sviesto),

100 gramų fermentinio sūrio,

šaukšto majonezo.

 

Gaminimas

 

Kiaulienos faršą patroškinti su smulkiai pjaustytais svogūnais, tarkuota morka ir pomidorų padažu. Įdėti prieskonių pagal skonį.

 

Orkaitei skirtą kepimo indą ištepti riebalais, dėti ištroškintą faršą, ant viršaus tolygiai paskirstyti ataušusią bulvių košę, ant jos tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir kokiomis nors prieskoninėmis žolelėmis.

 

Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol paviršius gražiai apskrus.

 

Skanaus!

 

{parasas}