„Dievų maistu“ – šokoladu – reikia mėgautis, o gal net gydytis

Apie šokoladą, jo istoriją, savybes ir gamybą desertų parduotuvės-kavinukės „AJ Šokoladas“ savininkas Valerij Fatejev gali papasakoti daug. Ir ne tik papasakoti, bet ir pademonstruoti, kaip gimsta šis unikalus maisto produktas.

Tikras šokoladas gaminamas iš kakavos pupelių – trintos kakavos ir kakavos sviesto.

 

Yra trijų rūšių šokoladai: juodas – jis kietas ir kartus, pieniškas ir baltas. Šokolado rūšis priklauso nuo to, kokiu santykiu sumaišoma trinta kakava su kakavos sviestu. Vienas geriausių šokoladų pasaulyje yra belgiškas šokoladas.

 

Apie šokoladą sakoma, kad jis ne tik maistas, bet ir vaistas

 

„Taip kalbu apie tikrą šokoladą, pagamintą iš natūralių medžiagų, nes pasaulyje yra daug netikro šokolado, kuris vaistinių savybių neturi. Tokiam šokoladui naudojamos pigios medžiagos, maišomos su konditeriniais riebalais, dedama įvairių skonio bei aromato priedų. Todėl šokolado plytelė ir tekainuoja vieną ar du litus. Toks šokoladas jokių gerų savybių neturi“, – perspėjo V. Fatejev.

 

Kadangi šokolade daug antioksidantų, todėl jis stiprina širdį, kraujagysles ir imunitetą. Šokoladas padeda organizmui gaminti serotoniną – antidepresanto hormoną. Taip pat šokoladas didina endorfino kiekį organizme. Endorfinas tai malonumo hormonas.

 

Šokolado sudėtyje yra du stimuliatoriai – teobrominas ir kofeinas. Todėl nuo senovės šokoladas laikomas stipriu afrodiziaku. Dėl teobromino šokoladas turi ir kitą pavadinimą – „Dievų maistas“ arba „Tebroma“.

 

Šiuo metu pasaulyje gaminami šokoladiniai saldainiai su įvairiais įdarais – tokių saldainių yra daugiau kaip 1500 rūšių, pradedant šokoladiniais saldainiais su įprastu vaisiniu įdaru ir baigiant lašiniais. Kiekvienam – pagal skonį.

 

„Nesvarbu, koks bus saldainių įdaras, svarbiausia, kad šokoladas būtų geros kokybės. Tik tada prekė bus kokybiška, saldainiai kokybiški“, – tikino šokolado meistras.

 

„AJ Šokoladas“ kompanija, rankiniu būdu gaminanti šokoladą pagal geriausias belgiškas tradicijas. Kompanija gamina virš 50 rūšių šokoladinių saldainių, yra ir su egzotiniais įdarais – su pelėsiniu sūriu, su čili pipirais ir net su lašiniais.

Čia visada rasite didžiulį asortimentą šviežių saldainių, saldžių dovanėlių.

Čia visada, užsisakius šokolado gaminimo-degustavimo Šou, galima daugiau sužinoti apie šokolado atsiradimą, pasigaminti šokoladinius saldainius ir paragauti pačio šviežiausio šokolado savo gyvenime.

Kavinukėje „AJ Šokoladas“ visada smagu išgerti kvapnios kavos, paragauti saldainių, palaižyti karšto šokolado, pasmaguriauti tortu, romantiškai praleisti vakarą žvakių šviesoje.

Kavinukė „AJ Šokoladas“, Laisvės 33, 8-687-90153.

 

Straipsnio autorius AJ Šokoladas

 

{parasas}