Reakcijos į straipsnį.

Po mūsų portale paskelbto Mažeikių savivaldybės ryšių su visuomenės pranešimo apie galimą UAB „Mažeikių automobilių keliai” bankrotą, sulaukėme minėtos bendrovės atstovų reakcijos.

Cituojame:

Norime patikslinti Jūsų publikaciją ir  pranešti, kad UAB „Mažeikių automobilių keliai“ šiuo metu tikrai nebankrutuoja ir nesiruošia to daryti. Tam, kad išvengti bankroto, ir buvo numatytos anksčiau žiniasklaidoje minėtos priemonės. Tikimės, kad valstybinės institucijos sukurs geresnę aplinką verslui, negu šiuo metu ji yra ir tų priemonių poveikis nebus toks drąstiškas mūsų  bendrovės dirbantiesiems.
    Jau ir dabar Mažeikių rajono savivaldybė deda daug pastangų, kad gražėtų miestas ir panašaus profilio įmonės turėtų darbo. Numatomi rengti konkursai miesto gatvėms ir viešosioms erdvėms tvarkyti pagal URBAN programą iš Europos Sąjungos lėšų. Mūsų bendrovė taip pat  ruošiasi dalyvauti šiuose konkursuose. 
    Dėkojame Jums už parodytą dėmesį mūsų įmonei.

Pagarbiai, Alfonsas Asauskas   

 

Atrodo istorija galėtų ir baigtis, tačiau šiandien (2009-01-26) savivaldybės ryšiu su visuomene skyrius išplatino ir dar vieną pranešimą. Darosi įdomu.

 
Sausio 26 d. vykusiame jungtiniame Ekonomikos, finansų ir vietinio ūkio bei Sveikatos priežiūros ir socialinių reikalų komitetų posėdyje Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narė bei „Sodros“ Mažeikių skyriaus direktorė Laima Nagienė paneigė UAB „Mažeikių automobilių keliai“ direktoriaus Alfonso Asausko teiginį, kad „Sodra“ iš įmonės sąskaitų nurašė keturiskart didesnę sumą nei buvo įsiskolinta.
Sausio 23 d. vykusiame Savivaldybės vadovų susitikime su UAB „Mažeikių automobilių keliai“ vadovais, kuriame siekta išsiaiškinti, kodėl įmonė pareiškė atleisianti 120 darbuotojų, direktorius A. Asauskas sakė: „Pavyzdžiui, sausio mėnesį „Sodrai“ turėjome sumokėti 203 tūkstančius litų. Sausio 15 dieną reikėjo sumokėti visą sumą, tačiau pritrūko septyniolikos tūkstančių litų. Sausio 21 dieną buvo apribotos mūsų sąskaitos. Kadangi įmonė turi keturias sąskaitas, iš visų keturių buvo atskaityta po septyniolika tūkstančių litų. Faktas toks – pinigai buvo nurašyti keturgubai. Ir niekam nesvarbu, kad dabar įmonei labai sunkus laikotarpis“.
„Sodros“ vadovė šiuos A. Asausko „faktus“ pavadino melu. Iš tikrųjų sausio 15 d. „Mažeikių automobilių keliai“ padengė „Sodrai“ 203 tūkst. litų įsiskolinimą, iš tikrųjų liko skolingi 17 tūkst. litų, tačiau sausio 21 dieną iš bankų sąskaitų socialinio draudimo mokestis buvo nurašytas ne „keturgubai“ didesnis, kaip teigė A. Asauskas, o 27 tūkst. litų.
„Jau kitą dieną buvo išsiaiškinta, kad nurašyta per daug, ir tos pačios dienos vakare viršytoji suma, tai yra dešimt tūkstančių litų, buvo grąžinta į įmonės sąskaitą. Visada labai operatyviai tokius klausimus sprendžiame. Puikiai suprantame, kad dėl krizės vėluoja tarpusavio atsiskaitymai, esame už tai, kad pirmiausia būtų sumokėta darbuotojams, ir jeigu finansininkai paaiškina situaciją, mes galime šiek tiek palaukti“, – jungtiniame Ekonomikos, finansų ir vietinio ūkio bei Sveikatos priežiūros ir socialinių reikalų komitetų posėdyje kalbėjo L. Nagienė.

Pasirašo Ryšių su visuomene skyrius