Pirmasis Nacionalinio diktanto turas

Sausio 24 d., šeštadienį, 64 Mažeikių rajono gyventojai dalyvavo Nacionalinio diktanto konkurse. Diktantas buvo rašomas dviejose vietose – Mažeikiuose ir Sedoje.
Ketvirtą kartą rengiamame konkurse jėgas išbandė 41 mažeikiškis ir 23 sediškiai. Rašiusiųjų profesijos įvairios: mokytojai, vadybininkai, medikai, inžinierius, programuotojas, montuotojas ir t. t.

Šiemet diktantą pirmą kartą galėjo rašyti ir mokiniai, kurie bus vertinami atskirai nuo kitų konkurso dalyvių. Tiek Mažeikiuose, tiek Sedoje konkurse dalyvavo po devynis mokinius.
Specialiai Nacionaliniam diktantui sukurtą Vytauto V. Landsbergio tekstą „Partizanas“ diktavo radijo diktorė Bernadeta Lukošiūtė.
Diktantas buvo rašomas ant savaiminio kopijavimo popieriaus, tad konkurso dalyviams liko rašto kopijos. Pasitikrinti, kokias padarė klaidas, rašiusieji galės, kai sausio 28 d. taisyklingas diktanto tekstas bus paskelbtas įvairiose interneto svetainėse, taip pat ir Mažeikių rajono savivaldybės svetainėje www.mazeikiai.lt.
Raštingiausio piliečio vardas, kaip ir smagiausias ištiktukas, paaiškės vasario 28 dieną – po finalinio Nacionalinio diktanto turo, vyksiančio Vilniuje. Kartu su raštingiausiu piliečiu paaiškės ir gražiausias lietuviškas ištiktukas. Kiekvienas, rašęs diktantą, galėjo pasiūlyti savo variantą šioje kategorijoje.