„Ventos“ pagrindinės mokyklos stadionas prikeltas naujam gyvenimui

Truputis iniciatyvos, nupjauta žolė, ir Mažeikiuose atsirado vieta, kur vakarais renkasi ne tik jaunimas, bet ir vyresni mažeikiškiai pažaisti futbolo.

„Ventos“ pagrindinės mokyklos stadioną atnaujino ir naujam gyvenimui prikėlė Mažeikių sporto centras.

Apleistas stadionas jau daugelį metų buvo tapęs tik vieta, kur aplinkinių gatvių gyventojai dažniausiai vedžiodavo savo keturkojus augintinius.

 

Pastaruoju metu jo veidas pasikeitė: žolė nupjauta, įrengti futbolo vartai, pastatyti tinklai, kurie neleidžia kamuoliams nuriedėti tiek į pavenčius, tiek į judrią Pavenčių gatvę.

 

„Planuojame šioje vietoje įrengti treniruočių bazę ne tik vaikų futbolo grupėms, bet ir „Mažeikių“ futbolo pagrindinei komandai bei dubleriams. Centrinio stadiono veja tokios treniruočių apkrovos neatlaikytų, o atsarginėje aikštėje bus klojama dirbtinė danga, todėl futbolininkams nebūtų kur treniruotis“, – sakė viešosios įstaigos Mažeikių sporto centro direktorius Vytautas Jasmontas.

 

Įstaigos rūpesčiu miesto seniūnija pirmą kartą stadione nupjovė didžiulę žolę.

 

Pasak V. Jasmonto, antrą kartą žolė buvo nupjauta jau sporto centro technika, teritorija patręšta, veja išlyginta, nudažyti stadiono vartai. Sporto centras dėkingas UAB „Mažeikių keliai“ už suteiktą volą, kuriuo buvo išlyginta veja, bei bendrovei „Vaidva“, suteikusiai vamzdžius tinklams įrengti.

 

„Sudarėme bent minimalias sąlygas, kad tiek mūsų įstaigos futbolo ekipos, tiek miesto vaikai galėtų žaisti futbolą. Artimiausiuose mūsų planuose būtų vagonėlio persirengti pastatymas: dabar jo nereikia, tačiau rudens sezonui, kai suprastės orai, jis būtinas. Vėliau planuojame įrengti nedideles tribūnas ir pastogę nuo lietaus, aplinkinę teritoriją sutvarkyti taip, kad būtų bent kiek geresnis vaizdas. Jau pati pradžia parodė, kad stadionas, esantis patogioje vietoje, yra lankomas ir Mažeikiams reikalingas“, – pastebėjo viešosios įstaigos direktorius.

 

Šešias vaikų futbolo grupes Mažeikių sporto centre šiuo metu lanko septyniasdešimt penki vaikai. Užsiėmimus su aštuonmečiais, devynmečiais, dešimtmečiais, vienuolikmečiais, dvylikamečiais ir trylikamečiais veda treneriai Gintaras Juodeikis ir Nerijus Garuckas.

 

„Šiomis dienomis vykstame į Vilnių, kur ekipos bus registruojamos dalyvauti artėjančiuose šalies vaikų futbolo čempionatuose. Dėl jauno amžiaus kol kas nerengiami aštuonmečių čempionatai, tačiau šios amžiaus grupės futbolininkai vis tiek dalyvaus metais vyresnių žaidėjų pirmenybėse: tėvai susirinkime išreiškė tokį norą – kad vaikai įgytų varžybų patirties. Visoms komandoms bus išdalinta futbolo ekipuotė su Mažeikių sporto centro atributika. Jau rugpjūčio penkioliktąją turime gauti visus tvarkaraščius, sužinosime, kokiuose regionuose žaisime“, – apie planus pasakojo V. Jasmontas.

 

Praėjusį sezoną Šiaulių ir Panevėžio regiono futbolo čempionato turnyre rungtyniavo N. Garucko treniruojami vienuolikmečiai. Keturiais ratais vykusiame penkių komandų turnyre jie užėmė ketvirtąją vietą.

 

Pasak V. Jasmonto, kadangi mūsų ekipos treniruojasi tik antrus metus, aukštesnių rezultatų neplanuojama, svarbiausia – masiškumas, vaikų užimtumas bei žaidybinės patirties įgijimas.

 

„Jeigu pirmuosiuose ratuose mūsų vaikų komandos pralaimėdavo rezultatais 0:8, 0:11, tai pavasarį su tomis pačiomis ekipomis jau sužaisdavome lygiosiomis ir laimėdavome“, – pasikeitimais pasidžiaugė direktorius.

 

Šaltinis: fkmazeikiai.lt

 

{parasas}