„Apple“ mokys žmones dainuoti

Kompanijos „Apple“ grotuvai „iPod“ ir išmanieji telefonai „iPhone“ ateityje, galbūt, mokys žmones dainuoti jų mėgstamas dainas.

„Apple“ užregistravo patentą, kuris paverstų šiuos įrenginius mobiliaisiais karaokė automatais, praneša Telegraph.co.uk. Vartotojai galės pasirinkti mėgstamiausias dainas, kurias norėtų išmokti dainuoti, ir ekrane matys jų žodžius.

Muzikos grotuvai ir telefonai padės pradedantiesiems dainininkams „pataikyti“ į dainos toną ir tempą. Žmogui dainuojant įrenginiai realiu laiku analizuos balsą ir lygins jį su dainos tonacija.

Jei jis nusidainuos, įrenginys padės „suderinti“ balsą. O jei dainuos labai gerai, tuomet jis bus apdovanotas galimybe pasirodyti „scenoje“ – dainai bus suteiktas koncertų salės efektas.

 

Yra gerų žinių ir tiems, kas bus priversti viso to klausytis: technologija leis užslopinti „pro šalį“ traukiančio dainininko veblenimus, jie bus girdimi tik per ausines.

 

Patento aprašyme taip pat nurodyta, kad vartotojai galės įsirašyti savo „pasirodymus“ ir peržiūrėti bei redaguoti juos vėliau.

 

„Apple“ nekomentuoja, kada ši karaokė sistema gali išvysti dienos šviesą.

 

 NUORODA Į STRAIPSNĮ

 

{15min}