„Kai 2004 m. gegužės 1 d. Lietuva pabudo ne viena…“

Š.m. balandžio 1 d., trečiadienį, 16.00 val. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje pristatys karikatūrų albumą „Kai 2004 m. gegužės 1 d. Lietuva pabudo ne viena…“ Renginyje dalyvaus karikatūrų autoriai, Lietuvos Respublikos Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius, Lietuvos Respublikos Seimo narys Česlovas Juršėna, Europos Komisijos atstovybės vadovas Kęstutis Sadauskas. Leidinio pristatymas vyks tradicinės pavasarinės karikatūrų parodos metu Dailininkų sąjungos galerijoje Vilniuje, Pamėnkalnio g. 1/13.

Renginio metu svečiai galės susipažinti su nauju karikatūrų apie pirmuosius Lietuvos žingsnius Europos Sąjungoje rinkiniu. Karikatūros šiam leidiniui atrinktos iš Lietuvos dienraščių „Verslo žinios“, „Lietuvos rytas“, savaitraščio „Veidas“ ir autorių asmeninių kolekcijų.
Patyrusių ir pradedančių šio žanro meistrų karikatūrų rinkinys pasirodo Lietuvai minint penktąsias narystės ES metines. Tai puiki galimybė su šypsena pažvelgti į Lietuvos ir ES politiką ir politikus, ambicijas ir realius pasiekimus.
Pristatymo metu lankytojai turės galimybę ne tik susitikti su karikatūrų autoriais, bet ir su jų personažais.
Naujasis karikatūrų albumas bus dovanojamas visiems renginio lankytojams. O kad nepritrūktų aštrumo, svečiai bus vaišinami aštria europipiriukų sriuba.

 

www.infomazeikiai.lt ir www.ec.europa.eu/lietuva