„Sodra“ Mažeikiuose liks

Vyriausybėje vakar buvo pristatyta Valstybinio socialinio draudimo fondo (VSDF) įstaigų struktūros optimizavimas. Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko, vietoje 47 teritorinių skyrių, atskirų juridinių asmenų, liks 10 teritorinių skyrių, turinčių juridinio asmens statusą.

Reorganizuojant padalinius taip pat bus atleista per 300 darbuotojų. Skaičiuojama, kad kasmet tai leis sutaupyti 10,5 mln. Lt.

 

Pagal planą teritoriniai „Sodros“ padaliniai liks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Utenoje, Marijampolėje, Alytuje, Mažeikiuose ir Šilalėje.

 

VSDF valdybos direktorius Mindaugas Sinkevičius patikino, kad dėl to klientų aptarnavimas nenukentės, nes likusiuose 37 skyriuose veiks klientų aptarnavimo centrai.

 

„Klientai nepajus jokių pokyčių – nė vienas skyrius nebus naikinamas, bus keičiamas tik jų juridinis statusas ir pavaldumas“, – akcentavo M. Sinkevičius.

 

Optimizavus struktūrą galiausiai bus atsisakyta 435 etatų, iš jų apie 100 laisvų. Bus atleista per 300 darbuotojų, tarp jų pensijų, išmokų ir pašalpų specialistų.

 

Teigiama, kad veikiant elektroninėms draudėjų ir gyventojų aptarnavimo bei nedarbingumo pažymėjimo sistemoms, dalies pareigybių nebereikia. Be to, reikia tolygiai perskirstyti darbuotojų darbo krūvį.

 

Pasak M. Sinkevičiaus, taip kitais ir 2013 m. bus galima kasmet sutaupyti po 10,5 mln. Lt. Tiesa, pertvarkos sąnaudos sieks 3,3 mln. Lt.

 

Taip pat „Sodra“ numato atsisakyti nenaudojamo turto, pavyzdžiui, mokymo centro Birštone. Ateityje numatoma, kad „Sodros“ padaliniai, kur galima, įsikurtų patalpose kartu su Darbo biržos padaliniais, o laisvų patalpų būtų atsisakyta, sakė M. Sinkevičius.

 

{alfa2}