„Ventos“ pagrindinė mokykla paminėjo tolerancijos dieną

Mes visi tokie skirtingi, todėl tolerancijos mokomės kiekvieną dieną. Lapkričio 16 – oji yra išskirtinė galimybė toleranciją užtikrinti kiekviename pasaulio kampelyje.

Mažeikių „Ventos“ pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai ir šiemet palaikė iniciatyvą – Tarptautinės Tolerancijos dienos paminėjimą Lietuvoje.

 

Šių metų Tarptautinės Tolerancijos dienos simbolis – Tolerancijos laivas. Tad visa mūsų mokykla „statė“ laivus.

Iš pat ryto veikė kūrybinės dirbtuvės „Pasidaryk pats“. Mokinių Parlamento nariai mokė bendraamžius, mokytojus, tėvelius lankstyti laivelius. Tuo pačiu buvo vykdoma „žalioji“ akcija – laivelius lankstėme iš panaudoto popieriaus, senų žurnalų, laikraščių. Per pertraukas laiveliai su įgula ir kapitonais „suplaukė“ į „uostą“. Klasės sudalyvavo fotosesijoje ir laivelius sukabino stenduose.

Prie mūsų iniciatyvos prisijungė kaimynai: lopšelių-darželių „Pasaka“ ir „Gintarėlis“ vaikučiai su savo auklėtojomis. Jie ant asfalto piešė laivelius, pasidalino draugystės apyrankėm, o po to simboliškai sustojo į T raidę.

„Buvo puiki diena: džiugi nuotaika, daug šurmulio ir šypsenų.“ „Puiki idėja. Tai mus vienija ir skatina būti draugiškiems ir atviriems viskam, kas mus supa“,- savo jausmais dalijosi padėję organizuoti renginį mokiniai.

 

„Ventos“ pagrindinės mokyklos informacija

 

{parasas}