„Snoro“ bankomatuose jau galima išsigryninti iki 500 litų (papildyta)

Banko SNORAS bankomatuose jau dabar galima išsigryninti iki 500 litų, nors spaudos konferenciją surengęs laikinasis banko administratorius Saimonas Fryklis (Simon Freakley) žadėjo, kad tokios operacijos bus galimos tik rytoj.

Jo teigimu, šiuo metu yra tikrinamas banko likvidumo, o ne mokumo ar nemokumo klausimas.

Anot S. Fryklio, kai bus pirmadienį visiškai atnaujintos mažmeninės operacijos, tada ir įmonės turės prieigą prie savo sąskaitų.

 

„Šiuo metu vertiname banko būklę. Bankas turi likvidžių lėšų ir todėl ketiname leisti vykdyti operacijas, kaip jau minėta, 500 litų, bet tai nėra susiję, nebuvo pasakyta, kad bankas yra mokus“, – sakė Lietuvos banko atstovas Mindaugas Leika.

 

„Kadangi administratorius rekomendavo mums atnaujinti operacijas ir mato galimybes tai daryti – išsiimti 500 litų per dieną, Lietuvos banko valdybos pirmininkas sakė, kad tai bus padaryta artimiausiu metu. Valanda, gal šiek tiek daugiau, bet vakare tikrai bus įmanoma disponuoti lėšomis“, – teigė Lietuvos banko Ryšių su visuomene skyriaus viršininkas.

 

Kaip jau skelbta, trečiadienį Vyriausybė nusprendė visuomenės poreikiams perimti 100 proc. banko SNORAS akcijų. Tokį banko problemų sprendimo būdą Vyriausybei pasiūlė Lietuvos banko valdyba. Akcijų perėmimas grindžiamas siekiu apsaugoti indėlininkų lėšas, kurioms buvo iškilusi grėsmė dėl sumažėjusio banko turto.

 

Kiek Jūsų pinigų „užšaldyta“ „Snoro“ banko sąskaitose. Savo nuomonę išreikškite čia.

 

{alfa}