Lietuvos interneto vartus aplankė beveik pusės pasaulio valstybių piliečiai

Neseniai atidarytus Lietuvos interneto vartus www.lietuva.lt jau aplankė interneto naudotojai iš devyniasdešimties šalių. Daugiausia domisi gyventojai iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos bei didžiųjų Europos valstybių – Vokietijos, Prancūzijos, Švedijos, taip pat tų šalių, kuriose gyvena daug mūsų tautiečių – Didžiosios Britanijos, JAV, Airijos. Lietuvos svetainėje informacijos ieško ir interneto naudotojai iš tolimesnių šalių, tokių kaip Brazilija, Izraelis, Kinija, Japonija ar Pietų Korėja.
Lietuvos vardo ir jo atitikmens kitomis kalbomis kasdien internete ieško daugiau nei 14,5 tūkst. interneto naudotojų – tai beveik 0,5 mln. paieškų per mėnesį. Atidarius mūsų šalies interneto vartus, šios užklausos pirmiausia nukreipiamos į www.lietuva.lt svetainę. Ją galima pasiekti ir adresais www.lithuania.lt, www.lituanie.lt, www.litauen.lt, www.litwa.lt. Kol kas svetainę galima skaityti keturiomis kalbomis – lietuvių, anglų, prancūzų bei kinų. Pastaroji buvo pasirinkta Olimpiados proga – svetainė startavo Olimpinių žaidynių atidarymo dieną ir kol kas ji yra vienintelė svetainė Lietuvoje, visiškai veikianti kinų kalba. Kitais metais planuojama įdiegti vokiečių ir rusų kalbas.

Daug dėmesio Lietuvą pristatanti interneto svetainė skiria norintiems apsilankyti mūsų šalyje – pateikiamas renginių kalendorius, pristatomas viešbučių tinklas, laisvalaikio ir pramogų centrai. Vis dėlto, skirtingai nei daugelio kaimyninių šalių svetainių, ji nėra orientuota vien į turizmo skatinimą – siekiama informuoti, kas vyksta Lietuvoje, kuo gyvena mūsų šalis. Be to, ši svetainė aktuali ne tik užsieniečiams, bet ir kitose šalyse gyvenantiems lietuviams. Todėl svetainėje nuolat atnaujinama informacija apie svarbiausius įvykius Lietuvoje.
Svetainėje taip pat pateikiami faktai apie mūsų šalies istoriją, valstybinę ir politinę sąrangą, tarptautinės integracijos eigą. Didelis dėmesys skiriamas ekonomikai, verslui – pateikiama informacija, kuri gali būti naudinga investuotojams. Rašoma apie mokslo, kultūros ir sporto aktualijas.
Lietuvos interneto svetainė „gyva“ – nuolat atnaujinamas ne tik turinys, bet ir vaizdinis apipavidalinimas. Jis pritaikomas prie esminių Lietuvos įvykių, pavyzdžiui Pekino olimpiada, Lietuvos tūkstantmetis. Keičiasi ir Lietuvos vaizdas pagal metų laikus – dabar svetainė atspindi spalvingo ir saulėto rudens nuotaikas.