Savaitgalis bus šiltas, bet lietingas

Artimiausiomis paromis Lietuvoje vyraus vasariški orai. Iš pietų užplūs labai šilta oro masė, tačiau dangų neretai temdys liūtys ir perkūnija.

Pietvakarių srautai į Lietuvą gabena labai šiltą, bet kartu ir drėgną orą. Ties Lietuva stoviniuos atmosferos frontas, skiriantis vėsų orą į vakarus ir šiltą į rytus. Liūtys ir perkūnijos daugelyje rajonų pasirodys penktadienį bei šeštadienį.

Sekmadienį frontas pasitrauks į rytus, lietaus tikimybė daugelyje rajonų sumažės.

 

Šiandien, penktadienį, orai bus labai šilti ir tvankūs. Daugelyje rajonų kils liūtys, griaudės perkūnija. Vietomis galimas škvalas ir kruša. Didesnė tikimybė sulaukti smarkesnių perkūnijų bus Dzūkijoje bei centrinėje šalies dalyje. Oro temperatūra dieną sieks net 22-27 laipsnių šilumos.

 

Šeštadienį trumpi lietūs ir perkūnija daugiausia merks rytinius šalies rajonus, tuo tarpu pajūryje lietaus nenumatoma. Šiltą naktį oro temperatūra kris iki 9-14, dieną laukiama 20-25 laipsnių šilumos.

 

Sekmadienį trumpa liūtis galima pietiniame šalies pakraštyje. Pūs nestiprus rytų vėjas. Oro temperatūra naktį numatoma 7-12, šiaurės vakariniuose rajonuose gali būti ir žemiau 5 laipsnių šilumos. Dieną oras sušils iki 20-25 laipsnių šilumos.

 

Pirmadienį orai vėl žada būti su liūtimis ir perkūnija ir kontrastinga oro temperatūra. Ateinančios savaitės bėgyje slėgis pakils, lietaus tikimybė sumažės, bet vyraus vėsesni orai.

 

Šaltinis: orai.lt