A.Valinskas: sprendimą dėl savo ateities politikoje paskelbsiu pirmadienį

Valstietis.lt

 

Kasdien spaudoje „linksniuojamas” Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovas Arūnas Valinskas visas kortas žada atskleisti ateinantį pirmadienį – tądien jis pranešė paskelbsiąs pareiškimą „dėl savo ateities politikoje ir Seime”. Dėl įtartinų ryšių su kriminalinio pasaulio atstovais ir rietenų partijoje A.Valinską pasmerkė ir paragino atsistatydinti kai kurie politikos senbuviai kartu su Prezidente Dalia Grybauskaite priešakyje.

 

Iš Norvegijos po trumpų atostogų grįžęs A.Valinskas neišvengė žurnalistų klausimų, kaip vertina parlamentarų siekius pirmuosiuose rudens sesijos posėdžiuose jam skelbti interpeliaciją.

 

„Per tas kelias dienas, kai teko atostogauti, buvo apmąstyta, priimti tam tikri sprendimai. Surinkus informaciją, kuri laukė Lietuvoje, be jokios abejonės, ją reikia apibendrinti. Vėliausiai pirmadienį bus pateikti tam tikri matymai tolesnio darbo politikoje ir Seime”, – ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Valinskas.

 

Jis priminė, kad jau anksčiau yra pareiškęs, kad atsistatydinti neketina, o norįs pasitikėjimą pasitikrinti Seime. „Esu minėjęs, kad prezidentės nuomonę išgirdau ir ją gerbiu. Ji buvo pasakyta turint tam tikrą informaciją, tam tikrame kontekste. Neabejoju, kad visą informaciją teisingą geriausia (būtų – BNS) išgirsti objektyviame kontekste”, – mįslingai kalbėjo parlamento vadovas.

 

Į klausimus, kokio pareiškimo tikėtis, A.Valinskas atsakė siūlydamas palaukti pirmadienio. „Manau, kad būtent Seime turi būti sprendžiami klausimai, susiję su parlamento vadovybe. Tai turi būti daroma parlamente”, – kalbėjo jis. Paklaustas, ar tai reiškia, kad pats nesitrauks ir lauks balsavimo Seime, pareiškė, jog „tai bus pasakyta pirmadienį”.

 

A.Valinskas taip pat tvirtino nusprendęs, kad nepakanka privataus kaltinimo tvarka baudžiamojon atsakomybėn patraukti buvusio bendražygio Aleksandro Sacharuko. Parlamento vadovas pranešė nusprendęs kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ir ši atliktų ikiteisminį tyrimą. Tai A.Valinskas ketvirtadienį Seime pranešė žurnalistams.

 

Vilniaus miesto 3-iąjį apylinkės teismas jau gavo Seimo pirmininko A.Valinsko kreipimąsi privataus kaltinimo tvarka baudžiamojon atsakomybėn dėl šmeižto patraukti A.Sacharuką.

 

Buvęs „prisikėlėlis” A.Sacharukas žurnalistams yra pasakojęs, kad dar praėjusių metų gruodį parlamento vadovas tarpininkavo su Kauno „daktarų” gauja siejamam Rolandui Michalskiui, jog A.Sacharukas kaip buvęs policijos darbuotojas padėtų gauti slaptos informacijos apie pareigūnų atliekamą ikiteisminį tyrimą prieš „daktarus”.

 

A.Sacharukas teigė atsisakęs padėti A.Valinsko draugui, o vėliau išsiaiškinęs, kad prašytojas pats gali priklausyti minėtai grupuotei. Be to, A.Sacharukas viešai pranešė, kad Seimo pirmininkas bendrauja su R.Michalskiu, pravarde Micha. Šis asmuo net dalyvavo TPP sąskrydyje šią vasarą. A.Valinskas neneigia pažįstąs R.Michalskį, bet teigia, kad ši pažintis nedaro jokios įtakos jo veiklai ar sprendimams.

 

Pirmadienį Generalinė prokuratūra pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl prezidento rinkimuose Seimo pirmininką A.Valinską palaikančių parašų ir rinkimo lapų galimo klastojimo bei disponavimo jais.

 

Anksčiau pranešta, kad A.Valinskui kandidatuojant į prezidentus dalis parašų galėjo būti padirbti – esą paskutinę naktį prieš grąžinant parašų rinkimo lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) galėjo būti suklastota mažiausiai tūkstantis parašų.