"Mažeikių" puolėjas A.Bulošas: "Mieste jaučiamas labai didelis futbolo pakilimas"

Futbolas.lt

 

Jei Lietuvos futbolo federacijos I lygoje reikėtų rinkti rugpjūčio mėnesio komandą ir mėnesio žaidėją, šie titulai neabejotinai atitektų „Mažeikiams” ir šios ekipos puolėjui Antanui Bulošui. Po čempionato vasaros pertraukos rugpjūtį „Mažeikiai” per penkerias rungtynes nugalėjo keturis kartus ir sykį sužaidė lygiosiomis.

 

Per šiuos susitikimus penkis įvarčius pelnė 31 metų A.Bulošas – jis po kartą nubaudė paskutinių trijų savo komandos varžovų vartininkus, o rugpjūčio 1-ąją du kartus pasižymėjo mače su Vilniaus „Žalgiriu”.

 

Lietuvos salės futbolo rinktinėje taip pat žaidžiantis mažeikiškis interviu Futbolas.lt teigė, jog „Mažeikių” pagrindinis sėkmės faktorius buvo sugrįžimas į savo stadioną. Pirmoje sezono pusėje komanda rungtyniavo išvykose.

 

– „Mažeikiams” atstovaujate ir salės, ir futbolo pirmenybėse. Kaip sekasi tai suderinti?, – paklausėme A.Bulošo.

– Nėra sunku. Kai žaisdavome II lygoje, ji baigdavosi šiek tiek anksčiau nei prasidėdavo salės futbolo čempionatas. Dabar I lyga baigsis beveik tada, kai salės pirmenybės prasidės. Taip ir gyveni – baigiasi vienas čempionatas, imiesi kito.

 

– Apsieinate be jokių atostogų?

– Kol gali, tol žaidi. Kol esi reikalingas komandoms. Sunku būna viena – baigus žaisti lake priprasti prie salės. Kokias 3-4 rungtynes būna sunku. Po to atsigauni. Futbolas salėje ir lauke juk yra visiškai skirtingas.

 

– Kur renkasi daugiau žiūrovų?

– Be jokios abejonės – lauke. Dabar, kai pradėjome žaisti Mažeikiuose žiūrovų sulaukiame tiek, kiek patys nesitikėjome. II lygoje ateidavo koks šimtas ar du šimtai žmonių, o dabar daug kartų daugiau. Vis dėlto manau, kad rudenį, pablogėjus orams, jų gali šiek tiek sumažėti. Bet kitąmet, kai bus sutvarkytas ir stadionas, manau sirgalių rinksis dar daugiau.

 

– Galima sakyti, jog Mažeikiuose – futbolo pakilimas?

– Labai didelis pakilimas. Patys galite įsitikinti pagal tai, kiek jūsų svetainėje komentarų yra iš Mažeikių. Verslininkai taip pat sukruto ir  jau rengia rimtus bendradarbiavimo su komanda planus.

 

– Ar gatvėje žmonės Jus atpažįsta?

– Taip. Jau yra tokių žmonių, kurie prieina, klausia, kada kitos rungtynės, pakalba apie futbolą.

 

– Paskutinį mėnesį namuose skynėte beveik vien pergales. Kiek lemia žaidimas savame stadiono ir sirgalių parama?

– Pirmus ratus žaidėme tik svečiuose. Į jų pabaigą, jau nebūdavo ir užsidegimo nebūdavo – važiuodavai tik sužaisti, atbūti. Buvo nuotaikų kritimas. O čia – sava aikštė. Tu atakuoji – žiūrovai šaukia, palaiko. Iš karto kur kas didesnis užsivedimas.

 

– Galbūt tokios sėkmingos serijos apetitas pakilo dar labiau? Nekeliate tikslo kovoti dėl pirmųjų dviejų vietų?

– Ne, vis dėlto svarbiausia yra išlaikyti trečią vietą. Dar pažiūrėsime, kaip mums pavyks sužaisti su „Šilute”. Labai didelę įtaką mūsų nusiteikimui likusioje čempionato dalyje turės artimiausi 2-3 turai.

 

– Ko tikitės iš sekmadienio susitikimo su lygos lydere „Šilute”?

–  Mes šiemet jiems pralaimėjome dvejas rungtynes, abi – svečiuose minimaliu skirtumu. Todėl manau, kad žaisti su jais galima, juo labiau namuose. Taip, ta komanda turi vieną kitą tikrai aukštesnės klasės žaidėją, aukštus gynėjus. Bet galiu pažadėti, kad jiems lengva su mumis Mažeikiuose nebus. Tikrai labai pasistengsime nepralaimėti.