Kasos aparatai turguose atsiras iki gegužės mėnesio

Turguose maisto produktais prekiaujantys gyventojai jau iki gegužės mėnesio turės įsigyti kasos aparatus, teigia premjeras Andrius Kubilius.

„Mes numatome pereinamąjį laikotarpį, galvojame, kad kasos aparatai turėtų būti įrenginėjami nuo vasario iki gegužės – per tris mėnesius“, – interviu Lietuvos radijui antradienį teigė Vyriausybės vadovas.

Pasak premjero, per tą laiką kasos aparatus prekybai turguose įsigyjantys žmonės galės tikėtis kompensacijų. „Kas greičiau tuos aparatus įsigis, tas ir gaus didesnę kompensaciją – tokią, kiek kainuoja vidutinis kasos aparatas, kuriuo galėtų naudotis turgaus prekeivis, ūkininkas“, – tvirtino A. Kubilius.

Premjero teigimu, įvedus kasos aparatus turguose, į biudžetą būtų galima papildomai surinkti iki 100 mln. litų.

„Sunku taip tiksliai skaičiuoti (kiek būtų surinkta į biudžetą. – lrt.lt), bet manau, nuo kelių dešimčių milijonų iki 100 mln. litų būtų galima nuo to tikėtis“, – sakė A. Kubilius.

Jis tikina, kad mokesčių srityje turgaus prekeiviams pokyčių nebus.

„Tie patys, kurie prekiauja – ar tai būtų ūkininkai, ar šiaip prekybininkai, tokius mokesčius, kokius moka dabar, tokius mokės ir su kasos aparatais. Kasos aparatai garantuotų žymiai tikslesnę apskaitą ir padėtų patiem prekeiviams ir ūkininkams geriau susivokti, kiek jie parduoda, kiek uždirba, visą apskaitą sutvarkytą moderniais būdais“, – kalbėjo premjeras.

Jis pabrėžia, kad aparatus įsigyti turės tik dengtose turgavietėse dirbantys maisto prekeiviai.

„Mes kalbame apie prekybą maisto produktais dengtose turgavietėse. Nekalbame apie prekybą atvirame ore. Tad tie argumentai, kad pirštai šals ir nebus galima kasos aparato sugraibyti, šiuo atveju netaikytini“, – premjerą A. Kubilių cituoja lrt.lt.

 

{balsas2}