Turgaus ar gatvės prekeivių siūlomi pirotechnikos gaminiai – nelegalūs

Artėja Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventės, kurios paįvairinamos ugnies ir garso efektai, tačiau retas kuris susimąsto, kiek žalos gali atnešti atsainus požiūris į pirotechniką.

Siekdami užkardyti pažeidimus, susijusius su prekyba civilinėmis pirotechnikos priemonėmis bei jų laikymu ir naudojimu draudžiamose vietose ar draudžiamu laiku, Policijos departamentas kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu patvirtino bendrą prevencinių veiksmų nuo 2010 m. gruodžio 13 d. iki 2011 m. sausio 3 d. planą, kurio metu ypatingas dėmesys bus skiriamas pirotechnikos priemonių naudojimui ir prekybai.

Policijos ir priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų pareigūnai tikrins pirotechnikos priemonių prekybos vietos, taip pat patikrins galimas civilinių pirotechnikos priemonių neteisėtos prekybos ir naudojimo vietas (turgavietes, kioskus, paauglių susibūrimo vietas ir pan.), prižiūrės, kaip laikomasi pirotechnikos priemonių naudojimo tvarkos viešose vietose.

Analogiškos priemonės metu praeitais metais buvo surašyti 206 administracinių teisės pažeidimų protokolai (2008 metais – 224 protokolai; 2007 metais – 242 protokolai; 2006 metais – 404 protokolai; 2005 metais – 341 protokolas).

Atkreipiame dėmesį, kad pirotechnikos priemones, skirtas naudoti lauke, griežtai draudžiama naudoti patalpose. Pirotechnikos priemonių prekybos ar laikymo  (sandėliavimo) vietose  draudžiama rūkyti, naudotis ugnimi, uždegti ir išbandyti pirotechnikos priemones.

Primename, kad fejerverkus reikia įsigyti tik specializuotose parduotuvėse arba laikinosiose prekybos vietose turinčiose savivaldybės išduotus leidimus. Jokiu būdu nesusigundykite turgaus ar gatvės prekeivių siūlomais pirotechnikos gaminiais – ši produkcija Lietuvoje nesertifikuota ir įvežama nelegaliai.

 

Šaltinis: policija.lt

 

{parasas}