Apie verslo pamokas, Europos grožį ir siekį uždirbti milijoną…

Trečius metus iš eilės organizuojamoje jaunimo verslumo stovykloje „PROFAT“ šįmet savo jėgas išbandė ir mažeikiškis – Gabijos gimnazijos abiturientas Žygimantas Kubilius. Dalyvavimas stovykloje buvo itin sėkmingas – vaikinas tapo nugalėtoju ir buvo apdovanotas kelione į Briuselį,
į Europos Parlamentą.

Niekada anksčiau nesidomėjęs verslo pasauliu Žygimantas į jį gilintis pradėjo aštuntoje klasėje, kai internete atsitiktinai rado straipsnį apie jauną ir pelningai dirbantį verslininką. Tai vaikiną paskatino susimąstyti: o kodėl to negaliu padaryti ir aš?

 

Žygimantas džiaugėsi, kad verslumo stovykloje mokomasi ne vadovaujantis sausa knygų teorija, o taikomi naudingi praktiniai metodai.

 

„Užsiėmimai labiau priminė sporto varžybas, o ne darbą ar mokymąsi. Visi buvo suskirstyti į komandas, komandos turėjo rungtyniauti viena su kita ir tokiu būdu rinko taškus“, – pasakojo gimnazistas. Tokiuose užsiėmimuose, pasak Žygimanto, greitai išryškėdavo komandos lyderis, stipriosios jo charakterio pusės.

 

Stovykla „PROFAT“ mažeikiškiui suteikė ne tik naudingų žinių ir įgūdžių. „Aš galėjau geriau pažinti save, nes čia atvažiavus reikėjo pamiršti visus savo kompleksus“, – prisipažįsta Žygimantas.

 

„Turėjau puikią galimybę įvertinti Lietuvos padėtį. Akivaizdu, jog mums dar toli iki Liuksemburgo ar Belgijos ekonominio lygio, tačiau juk tam ir esame mes, jauni žmonės, kad Lietuvą pamažu atgaivintume, ar ne?“ – optimistiškai svarstė būsimasis verslininkas ir pridūrė ketinantis studijuoti užsienyje, tačiau savo ateitį kursiantis Lietuvoje.

 

Žygimantas stengiasi savo tikslo siekti planingai. Lapkričio mėnesį jis vėl dalyvaus verslumo projekte „Simuliacija“.

 

Abiturientas paaiškino: jo planai ir siekiai nereiškia, kad pinigai jam yra svarbiausias tikslas: „Jie – priemonė, padėsianti man įgyvendinti savo svajones“, – apibendrino mažeikiškis.

 

Žygimantas prisipažino jau turįs ir savo verslo idėją, tačiau jos išduoti kol kas negalįs.

 

„Mano užsibrėžtas tikslas – iki 25-erių metų uždirbti savo pirmąjį milijoną“

 

Monika ŠULCAITĖ, Mažeikių Gabijos gimnazija

 

{parasas}