Mokytojų dieną miesto centras virto girtaujančių mokinių rojumi

 

Mokytojų diena – puiki proga mokiniams švęsti. Tačiau ne mokyklose, o pačioje sostinės širdyje esančiame gamtos prieglobstyje – Sereikiškių parke bei Trijų Kryžių ir Gedimino kapo kalnuose.

Pačiame Vilniaus centre moksleiviai ne tik beveik nesislėpdami vartojo alkoholinius gėrimus, bet dalis jų visiškai nesibaidė Alfa.lt žurnalisto fotoaparato.

Nors tiek nepilnamečiams, tiek viešose vietose vartoti alkoholinius gėrimus draudžiama, pasibaigus pamokoms į žalias Vilniaus erdves pasipylė mokyklų uniformomis pasipuošę ir alkoholio lauknešėliais apsirūpinę jaunuoliai.

Nors girtaujančiųjų Mokytojų dienos popietę Sereikiškių parke buvo kur kas mažiau nei rugsėjo 1-ąją, vis dėlto greta esančių dviejų kalnų krūmynuose alkoholiu mėgavosi ne tik pavieniai mokiniai. Nemaža dalis girtaujančių jaunuolių, pamatę fotoaparatą, suskubdavo slėpti alkoholį.

Tačiau Gedimino kapo kalno viršūnėje girtavę ir puikia miesto panorama mėgavęsi klasės draugai elgėsi atvirkščiai – pozavo su alkoholiu ir cigaretėmis rankose.

Tiesa, pozuoti pajėgė ne visi. Dalis paauglių buvo kritę arba bekrentą nelygioje kovoje su alkoholiu, todėl kai kas net nepastebėjo šalia taukšinčio fotoaparato. Į pro šalį einantį fotografą dėmesio neatkreipė ir du gerokai apgirtę moksleiviai, kurių vienas graudžiomis ašaromis kitam liejo sieloje susikaupusius skaudulius.

 

{alfa2}