Sostinėje prasideda hibridinio autobuso bandymai (VIDEO)

Vilniuje trečiadienį visuomenei ir miesto valdžiai pristatomas hibridinis autobusas „Volvo 7700 Hybrid“, čia prasidės jo bandymai.

Šiek tiek anksčiau tokį autobusą išbandė ir Kauno vežėjai. Teigiama, kad „Volvo 7700 Hybrid“ gali vežti daugiau keleivių ir sunaudoja iki 35 proc. mažiau degalų.

Šiame autobuse sumontuotas nedidelio darbo tūrio – 5 litrų dyzelinis variklis ir elektros motoras, kurie gali veikti ir kartu, ir atskirai.

 

Autobusui stabdant, susidaranti energija panaudojama ličio jonų akumuliatorių baterijų įkrovimui, kurios varo elektros variklį autobusui pradedant važiuoti.

Autobusui sustojus dyzelinis variklis automatiškai išjungiamas, sunkiasvoris pradeda važiuoti varomas tik elektros variklio. Dyzelinis variklis įsijungia, kai autobusas pasiekia 15-20 km/val. greitį. Oro kompresorius, oro kondicionierius ir vairo stiprintuvas veikia naudojant elektrą, gaunamą autobuso stabdymo metu ir neapkrauna dyzelinio variklio.

Bandymai Londone ir Geteborge parodė, kad hibridiniai autobusai iki 35 proc. sumažina išmetamo anglies dvideginio kiekį, o azoto oksidų ir kietųjų dalelių emisijos lygis sumažėjo nuo 40 iki 50 proc.

 

 

 

 
 
{balsas2}