„Ventos“ mokyklos renovacija užsitęs ir mokslo metais (Foto)

Prieš mėnesį buvo mesti vieši kaltinimai dėl „Ventos“ pagrindinės mokyklos renovacijos, tačiau dar ir šiandien ši tema kelia nemažai diskusijų ir įvairiausių klausimų ne tik visuomenėje, bet ir valdžios rate. Rajono meras V. Džiugelis dėl šios mokyklos renovacijos sušaukė ne vieną pasitarimą, taip pat buvo liepta įvairioms institucijoms atlikti patikrinimus ir pateikti tyrimų išvadas, tačiau dar nėra žinoma ar „Ventos“ mokyklos renovacija vykdoma skaidriai.

 

Prieš savaitę Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos pareigūnai tikrinę renovacijos darbus pareiškė, kad esminių pažeidimų nenustatyta patikrinus, kaip vykdomi stogo bei cokolio apšiltinimo, hidroizoliacijos įrangos bei langų keitimo darbai. 

 

 

Nepaisant to, Administracijos direktorius B. Kryžius pareiškė, kad savivaldybė nepasirašys langų pristatymo bei langų keitimo darbų priėmimo perdavimo aktų bei nevykdys apmokėjimo už atliktus darbus, kol nebus patvirtintos medžiagų ir gaminių pakeitimo kainos, pateiktas galiojantis sertifikatas, protokolas atlikties deklaracijai, vykdomų renovacijos darbų vietoje patikrinimo aktas (esant trūkumams, kol jie nebus ištaisyti).

 

  

 

Po dviejų savaičių prasidės nauji mokslo metai, o „Ventos“ pagrindinės mokyklos renovacijos darbų galo dar nematyti. Dėl to Savivaldybės meras V. Džiugelis ragino specialistus dėti visas pastangas, kad renovacijos darbai netrukdytų nuo rugsėjo 1 d. prasidėsiančiam ugdymo procesui.

 

  

 

Mažeikių „Ventos“ pagrindinė mokykla nėra vienintelė šalyje, kuri dėl užsitęsusių darbų naujus mokslo metus pasitiks remontų įkarštyje. Šiuo metu Lietuvoje yra renovuojamos 143 mokyklos, bet daugelyje iš jų renovavimo darbai taip pat tęsis ir rudenį, tačiau tikimasi, kad nei Rugsėjo pirmosios šventei, nei ugdymo procesui jie netrukdys.

 

{parasas}