Keturios „karščiausios“ vasaros šukuosenos

Vasarą ne tik odai, bet ir plaukams reikalinga išskirtinė priežiūra. Plaukų stilistai pataria maitinti plaukus kaukėmis ir specialiais drėkikliais, kartais palepinti plaukus vaistažolių vonelėmis. Kai plaukai bus sveiki ir gražūs, tuomet galima pagalvoti ir apie madingas šukuosenas. Šią vasarą itin madingos garbanos ir kasos.

Šie du elementai sudaro daugelį stilingiausių šio sezono šukuosenų.

Romantiška kasa

Iš pirmo žvilgsnio tokią šukuoseną pasidaryti namuose vienas juokas, tačiau neapsigaukite. Pirmiausia švarius sausus plaukus suskirstykite golfo kamuoliuko dydžio sruogomis ir papurkškite plaukų formavimo priemone (putomis ar laku).

 

Susukite mažus kuodelius, sutvirtinkite ir padžiovinkite plaukus kelias minutes, tuomet išleiskite plaukus, jie bus lengvai banguoti. Dabar galite pinti kasą. Pradėkite nuo šalia kaklo esančių plaukų. Kelias mažas sruogeles palikite nesupintas – tai suteiks vėjavaikiškumo įspūdį.

 

Bohemiškas kuodelis

Nepakaks tik sukelti plaukus ant viršugalvio. Dar drėgnus plaukus, padžiovintus džiovintuvu, reikia surišti į uodegą ant pakaušio. Tik nesuimkite plaukų itin arti kaktos, atrodysite labiau juokingai nei stilingai. Plaukus suskirstykite sruogelėmis ir jas sukite ant karštų žnyplių. Susiformavus garbanoms suformuokite kuodelį. Atsargiai išpeškite kelias garbanas, kad kuodelis atrodytų purus.

 

Elegantiška uodega

Pirmiausia kairėje arba dešinėje galvos pusėje praskirkite plaukus, juos sutepkite plaukų formavimo žėle. Suimkite plaukus ties kaklu ir suriškite kaspinu arba paprasta kuklia gumele. Ploną plaukų sruogą apsukite aplink gumutę ir pritvirtinkite pridengtoje kasos pusėje.

 

Kriauklė

Tai – bene sudėtingiausia šukuosena. Teks pradžiūvusius plaukus pirštais pakedenti ir suimti plaukus vienoje galvos pusių. Tuomet sukite plaukus į tūtelę ir tvarkingai prisekite kitoje galvos pusėje, kiek toliau nei galvos centras. Tuomet teks nukirpti gumelę, kuria surišote plaukus. Ją nukirpus susiformuos kriauklė teliks ją gražiai prisegti apačioje ir suformuoti norimą formą.

 

{alfa2}