Laimingiausias pasaulio žmogus: septynis kartus išvengė mirties ir laimėjo milijoną

Frano Selakas, pramintas laimingiausiu pasaulio žmogumi, kai septynis kartus išvengė mirties, o po to laimėjo loterijoje, nusprendė atiduoti savo turtus. Prieš penkerius metus 81 metų vyras, prieš tai išgyvenęs traukinio ir lėktuvo katastrofas, Kroatijos nacionalinėje loterijoje laimėjo milijoną JAV dolerių, rašo telegraph.co.uk.

 

Jis taip pat iškrito pro skrendančio lėktuvo duris, tačiau saugiai nusileido ant šieno kupetos.

Dabar pensininkas nusprendė, kad „pinigai negali nupirkti laimės“ ir nusprendė gyventi kukliai. Jis pardavė prabangius namus privačioje saloje, savo turtus išdalino giminaičiams ir draugams, o pats persikėlė į kuklius namus Petrinjoje, esančioje į pietus nuo Zagrebo.

 

Šiek tiek laimėtų pinigų vyras pasiliko klubo persodinimo operacijai, kad galėtų mėgautis gyvenimu su žmona bei tam, kad pastatytų šventovę Mergelei Marijai ir padėkotų už savo laimę. F. Selakas teigia niekada nebuvęs laimingesnis.

„Visa, ko man dabar reikia, yra mano Katarina. Pinigai nieko nepakeistų“, – teigė jis.

 

„Kai jis pasirodė, tuomet supratau, kad gimiau po laiminga žvaigžde. Niekada nemaniau, kad esu laimės kūdikis, nes man pavyko išgyventi visus susidūrimus su mirtimi. Maniau, kad man nepasisekė, nes į juos pakliuvau“, – pridūrė vyras.

 

Pirmą kartą F. Selakas mirčiai į akis pažvelgė 1962 metais, kuomet traukinys, kuriuo jis keliavo iš Sarajevo į Dubrovniką, nuriedėjo nuo bėgių ir įkrito į ledinę upę. Nelaimės metu 17 žmonių nuskendo, į F. Selakas vos pasiekė upės krantą. Jam buvo hipotermija, šokas, jis nusibrozdino ir susilaužė ranką.

 

Po metų, pirmo ir paskutinio skrydžio metu jis iškrito iš lėktuvo, kai netikėtai atsidarė šio durys. Per šią nelaimę žuvo 19 žmonių, tačiau laimingasis vyras buvo nusviestas saugiu atstumu nuo nelaimės vietos ir nusileido ant šieno kupetos.

 

1966 metais autobusas, kuriuo jis važiavo, nuslydo į upę. Tuomet žuvo keturi žmonės. F. Selakas saugiai išplaukė ir atsipirko tik keliais įbrėžimas ir mėlynėmis.

 

Ketvirtoji nelaimė nutiko 1970, kai važiuojant greitkeliu užsidegė jo mašina. Vos jam išlupus iš automobilio, sprogo jo benzino bakas.

 

Po trejų metų jis neteko daugumos savo plaukų, kai sugedusi degalų pompa paliejo degalų ant įkaitusio mašinos variklio, o per ventiliacines angas pliūptelėjo liepsnos.

 

1995 metais nutiko šeštoji nelaimė, kai F. Selaką Zagrebe partrenkė autobusas, tačiau jis patyrė minimalius sužalojimus.

Kitais metais jis važiavo per kalnus, o pasukęs už staigaus posūkio pastebėjo, kad tiesiai į jį važiuoja JT sunkvežimis. Jo automobilis nulėkė nuo kelio, pralaužė apsauginį barjerą ir nukrito nuo 90 metų aukščio skardžio. Jis paskutinę minutę iššoko iš automobilio ir sėdėdamas medį stebėjo, kaip mašina pasiekė dugną ir sprogo. O tuomet, nusipirkęs pirmąjį gyvenime loterijos bilietą, jis laimėjo milijoną dolerių ir atšventė penktąsias vestuves.

 

„Spėju, kad visos ankstesnės santuokos taip pat buvo katastrofa“, – juokauja 81-erių vyras.

 

{vtv2}