Venckų namus saugantys žmonės nepraleido antstolio, atvykusio paiimti mergaitės

Kėdainių teismui nusprendus D.Kedžio dukrą atiduoti mamai Laimai Stankūnaitei, Venckų namus Garliavoje apsupo beveik šimtas žmonių.
Atnaujinta 16.40 val.: Prieš kelioliką minutes prie D.Kedžio namų pasirodė Garliavos nuovados pareigūnų lydimas teismo antstolis, tačiau susirinkusi minia užblokavo jam kelią ir nepraleidžia eiti link namo. Atvykusį antstolį minia pasitiko malda „Tėve mūsų”, po  kurios prasidėjo skandavimai „Nepraleisime, nepraleisime…”.

 

Vėliau įtūžusi minia, užsipuolė anstolį ir pradėjo vaikytis po aplinkinius sklypus. Iš Vilniaus atvykęs Marius Kuprevičius net stvėrė vyrui už rankovės, kalbėdamas, kad jis yra velnias. „Tu esi velnias, kur tu eini”, – kalbėjo vilnietis.

 

Policijos pareigūnai į šį incidentą bandė nesikišti, jų teigimu, jie atvyko ne tramdyti žmonių, o palydėti antstolį į N.Venckienės namus, kad šis galėtų įteikti jai teismo nutartį.

 

Šįkart minia apgynė mergaitę. Kažkur po 15 minučių aiškinimosi su minia, antstolis sėdo į automobilį ir išvažiavo. Žurnalistų paklaustas, ką jis toliau ketina daryti, prisistatyti nepanoręs antstolis tepasakė, kad tai yra jautri tema.   

 

Priešpiet Garliavos seniūnijoje, Teleičių kaime, Klonio gatvėje prie Neringos ir Aido Venckų namų būriavosi vos kelios dešimtys žmonių, netrukus jų gretas papildė vis daugiau žmonių. Po pietų prapliupęs trumpalaikis lietus susirinkusiųjų neišgąsdino. Dalindamiesi skėčiais ar susėdę į automobilius jie ir toliau kantriai lūkuriavo gatvelėje prie D.Kedžio tėvų namų.

 

Panašu, kad žmonės nusiteikę ryžtingai ir greitai iš čia nesitrauks. Vienas iš vyrų atnešė pakuotę mineralinio vandens. Greta esanti tvora jau nukarstyta plakatais, iškeltos trys trispalvės su juodais kaspinais.

 

Advokatė L.Kraujutaitienė žurnalistams telefonu pareiškė, esą ji su L.Stankūnaite nė neketina vykti į Garliavą pasiimti mergaitės. Anot gynėjos, ji ir jos klientė tikisi, kad iki šiol mergaitę globojusi N.Venckienė bus supratinga ir pati pristatys vaiką motinai.

 

Iš portalo sužinojusi apie L.Stankūnaitės ir jos gynėjos norus, kad mergaitę atvežtų N.Venckienė, D.Kedžio teta A.Skučienė neslėpė pykčio: „Gal mergaitę nuvežti į tą butą, kur ji buvo prievartaujama?”.

 

A.Skučienės teigimu, niekas niekur mergaitės vežti nesiruošia, o jei net ir būtų noras kuo greičiau ją grąžinti motinai, jo įgyvendinti būtų neįmanoma. „O kur mums ją vežti, kas dabar žino kur gyvena L.Stankūnaitė? Kas žino su kuo ji dabar bendrauja, ką veikia, iš ko gyvena?” – klausė A.Skučienė.

 

L.Stankūnaitei valstybės apsauga buvo skirta dar pernai spalio 5 d. Net ir radus D.Kedį negyvą, apsauga jai, priešingai nei D.Kedžio dukrai, pagrindiniai pedofilijos bylos liudytojai, nebuvo panaikinta. Ji saugoma iki šiol, o jos gyvenamoji vieta slepiama.

 

{diena2}