Mažeikiškis ir du jo bendrininkai „paskendo“ naftos versle

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Generaline prokuratūra į teismą perdavė baudžiamąją bylą, kurioje trys organizuotos grupės nariai kaltinami sukčiavimu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimu ir neteisėtu vertimusi ūkine veikla.

Vilniuje, Klaipėdoje ir Mažeikiuose gyvenantys kaltinamieji įtariami neteisėtai įsigiję beveik 20 geležinkelio cisternų mazuto ir dyzelinio kuro, kurį neteisėtai pardavę į valstybės biudžetą nesumokėjo beveik 120 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčio.

Išaiškinta, kad organizuotos grupės nariai A. I., R. A. ir I. B. Mažeikiuose, Tauragėje, Radviliškyje, Kaune ir kitose Lietuvos vietose be jokių dokumentų iš įvairių asmenų įsigijo 1 137 tonas mazuto ir 133 tonas dyzelinio kuro.

 

Parduodant tiek mazutą, tiek dyzelinį kurą vienas iš kaltinamųjų – vilnietis A. I. – klastojo Vilniuje registruotos bendrovės buhalterinės apskaitos dokumentus – PVM sąskaitas faktūras, krovinių važtaraščius, sutartis.

 

Be to, fiktyviai naftos produktus pardavusi bendrovė neturėjo tokiai veiklai vykdyti reikalingos licencijos, joje iš viso nebuvo tvarkoma buhalterinė apskaita. Atskleista, kad trys didmenine prekyba naftos produktais užsiimančios bendrovės, pirkdamos dyzelinį kurą ir mazutą, sumokėjo sumas, įtraukdamos ir

 

119 792 litus pridėtinės vertės mokesčio, o organizuotos grupės nariai jį pasisavino.

 

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui. Organizuotos grupės nariams už įvykdytas sunkias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

 

{alfa2}