Sasha Son(g): gėdos nepadariau (VIDEO)

 

Dar prieš porą dienų su kitų šalių atlikėjais Maskvos didžiojoje scenoje varžęsis ir Lietuvai tarptautiniame dainų konkurse „Eurovizija“ atstovavęs dainininkas Dima Šavrovas, geriau žinomas kaip Sasha Son(g), pirmadienį ryte sugrįžo į Vilnių. Nors atlikėjui šis konkursas nebuvo itin sėkmingas, vaikinas dėl to nenusiminė ir džiaugėsi pasiekęs numatytą tikslą – patekti į finalą.

Saulėtą pirmadienio rytą iš Maskvos į Vilnių atriedėjo traukinys, parvežęs į gimtinę džiugiai nusiteikusį Sashą Son(g), jo prodiuserį Martyną Tylą ir kitus drauge vykusius kolektyvo narius. Dainininko pasitikti atskubėjo būrys draugų, artimųjų, gerbėjų. Visi jie negailėjo vaikinui plojimų, gėlių ir gražių žodžių, nors Sashai Son ir nepavyko iškovoti prizinės vietos.

Nors dainininkas jautėsi pavargęs, jis mielai sutiko papusryčiauti su žiniasklaidos atstovais ir plačiau papasakoti apie savo patirtus įspūdžius.

Į Sashos Son sutiktuves atskubėjo ir praėjusių metų Lietuvos atstovė „Vaikų Eurovizijoje“ Eglė Jurgaitytė, kuri dainininkui įteikė didelį balioną: „Stebėjau su tėvais „Euroviziją“ ir tikėjau, kad Norvegai pasieks pergalę, bet vis tiek savo balsus skyrėme Sashai Son. Manau, kad jis pasiekė savo tikslą, nes labiausiai norėjo patekti į finalą, tad jis savo užduotį įvykdė.“

Iš traukinio Sasha Son išlipo su šypsena veide, rankose jis laikė „Eurovizijos“ sulčių pakelį. Nors vaikinas vis dar jautėsi apsnūdęs, jis patikino, kad užsibrėžtą tikslą pasiekti pavyko.

„Tikrai nenusivyliau galutiniais rezultatais, nes tai, ką norėjau, įvykdžiau. Galiu tvirtai pasakyti, kad gėdos Lietuvai prieš Europą nepadariau. Sulaukiau labai daug palaikymo iš dalyvių, Rusijos vedėjų, žiniasklaidos ir kitų mielų žmonių. Ne kartą girdėjau, kad esu pirmasis atlikėjas iš Lietuvos, galintis dainuoti“, – kalbėjo Sasha Son.

Anot dainininko, „Eurovizijos“ konkursui sąlygas diktuoja politinės jėgos, nes kai kurių veiksmų tiesiog neįmanoma suprasti: „Prašėme padaryti mums geresnį apšvietimą, parodyti parengtą vaizdo medžiagą, bet supratome, kad didesnio dėmesio tikrai nesulauksime. Apmaudu, kad net ir muzikoje viską nulemia politiniai veiksniai.“

Vaikinas apgailestavo, kad konkurso organizatoriai atsisakė rodyti specialiai „Eurovizijai“ parengtas vaizdo projekcijas. Taip pat jis patikino, kad jeigu jam nebūtų leista įgyvendinti ir kitų norų, dainininkas konkurse tiesiog nebūtų dalyvavęs.

Sasha Son džiaugėsi, kad per tą laiką, kol jis iš Maskvos keliavo namo, Lietuva išsirinko prezidentę. Jis neslėpė, kad savo balsą atidavė Daliai Grybauskaitei.

Atlikėjas pirmąją grįžimo dieną ketina praleisti su šeima, bet vėliau žada kibti į darbus, nes sulaukė ne vieno įdomaus bendradarbiavimo pasiūlymo. Pasak M. Tylos, „Eurovizija“ Sashai Son išėjo į naudą, nes jis ne tik pasirodė Europai, bet su kai kurių šalių atstovais spėjo užmegzti draugiškus ryšius: „Smagu, kad mumis visi labai rūpinosi, ypač Rusijos ambasadorius, kuris labai mus globojo. Liepos mėnesį ketiname vyktį į Jungtines Amerikos Valstijas, nes gavome kvietimą.“

Dainininkas teigė, kad dar kartą dalyvauti „Eurovizijoje“ neatsisakytų, nes šis renginys jį labai sužavėjo. Vaikinas pasakojo, kad iš Maskvos parsivežė keletą rusiškų suvenyrinių „matrioškų“.

Kol kas M. Tyla nežino, ką darys su konservatoriumi Andriumi Vyšniausku, kuris įžeidė Sashą Son: „Dar nežinau, ką su juo darysime. Arba rašydamas jis buvo neblaivus, arba taip bandė pasidaryti sau reklamą. Jeigu jis tikisi, kad taip pasireklamuos, to tikrai nebus. Jau sulaukėmė A. Vyšniausko atsiprašymo elektroniniu paštu, bet tikrai nežinome, ką darysime. Galbūt atsiprašymą priimsime, jei jis atsiprašys prieš televizijos ekranus, bet tikslaus atsakymo pasakyti dar negaliu.“

54-osios „Eurovizijos“ konkursą šiemet laimėjo norvegai. Jų atstovas Alexanderis Rybakas, su daina „Fairytale“, pelnė daugiausiai simpatijų ir taip nurungė kitus konkurentus. Sasha Son(g) užėmė 23 vietą iš 25, bet šis rezultatas jo visiškai nenuliūdino. Atlikėjo veide ir toliau švytėjo šypsena.

Nuo pergalę tarptautiniame dainų konkurse išplėšusio norvego nedaug atsiliko ir Islandijos atstovė, kuri pelnė antrąją vietą. „Eurovizijos“ konkurse tretieji liko atlikėjai iš Azerbaidžano.

Šių metų „Eurovizijoje“ Sasha Son(g) pasirodė pirmasis. Tai nulėmė ištraukti burtai. Konkurso metu Lietuvai savo balsus skyrė septynios šalys: Didžioji Britanija – 4, Airija – 7, Danija – 1, Bulgarija – 1, Azerbaidžanas – 1, Latvija – 7, Estija – 2.