Artimieji: Kedys mirė prieš savaitę

Trečiadienį bus atliekami įvairiapusiški tyrimai, kad būtų nustatyta Kauno rajone rasto mirusio žmogaus, kurį artimieji atpažino kaip Drąsių Kedį, tapatybė ir mirties priežastis.
„Šiandien bus atliekami įvairiapusiški tyrimai, į kuriuos pakviesti geriausi specialistai, naudojama geriausia technika, kad būtų identifikuoti visi galimi paviršiniai kūno sužalojimai, bus atlikta autopsija ir nustatinėjama mirties priežastis su visomis iš to išeinančiomis išvadomis“, – trečiadienį Lietuvos radijui sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

Kada bus tiksliai nustatyta ir paskelbta mirusiojo tapatybė, pareigūnas negalėjo pasakyti. Anot jo, tai bus stengiamasi padaryti kuo greičiau.

 

Antradienį kauniečio D.Kedžio artimieji savo iniciatyva nuvykę į Kauno morgą atpažino ten buvusį kūną kaip D.Kedžio. Tą pačią dieną sulaikytas D.Kedžio draugas Albertas Žilius. Jis sulaikytas tiriant Kauno apygardos teismo teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo bylą. Kol kas A.Žiliui jokių įtarimų nepateikta, sakė K.Betingis.

Laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas LNK Žinioms antradienio vakarą sakė esąs 90 proc. tikras, kad rasti palaikai yra D.Kedžio. Tiksliai tapatybė turėtų būti nustatyta trečiadienį.

„Šiandien galiu vertinti 90 proc., kad tai minimas asmuo“, – tvirtino jis.

D.Kedžio teta Birutė Stepankevičienė žurnalistams pasakojo su kita seserimi nuvykusi į morgą, nes sužinojusi, kad ten yra neatpažintas kūnas, panašaus amžiaus kaip dingusio jų sūnėno. Moterų teigimu, nors D.Kedžio išvaizda buvo kiek pakitusi, jos esą iškart atpažino artimą žmogų.

 

Brolį kartu su tetomis morge atpažino ir šiuo metu jo dukrą laikinai globojanti sesuo, Kauno teisėja Neringa Venckienė. Nenustatytos tapatybės vyro lavonas aptiktas šeštadienį netoli Kauno marių, atokioje vietoje. Kauno rajono policijos duomenimis, lavonas aptiktas Šlienavos kaime.

 

Pranešama, kad žolėje, greta lavono, rastas pistoletas „Baikal IŽ 79-8“ su dėtuve ir devyniais šoviniais.
Artimieji teigia, kad jų kaip D.Kedys atpažintas vyras mirė maždaug prieš savaitę. Kauno apygardos prokuratūros vadovas pabrėžė, kad apžiūrėję lavoną ekspertai nustatė, jog duomenų, kad vyras buvo nužudytas, kol kas nėra.
D.Kedys dingo praėjusių metų spalio 5 dieną, kai Kaune buvo nušautas Kauno apygardos teismo teisėjas J.Furmanavičius ir D.Kedžio buvusios sugyventinės Laimutės Stankūnaitės sesuo V.Naruševičienė.

 

J.Furmanavičių, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą D.Kedys kaltino tvirkinus ir seksualiai prievartavus jo mažametę dukrą. Mergaitės motiną L.Stankūnaitę ir tetą V.Naruševičienę kaunietis kaltino sąvadavimu.

Vilniaus apygardos prokuratūra teismui yra perdavusi vadinamąją Kauno pedofilijos bylą. Joje mergaitės tvirkinimu kaltinimas vienintelis A.Ūsas. D.Kedžiui prokurorui už akių yra pateikę įtarimus dėl dviejų žmonių nužudymo. Paskelbta tarptautinė jo paieška.

 

{alfa2}