"Vilniaus duonos" "Močiutės" duonai skirtas aukso medalis

Lietuviška ruginė „Močiutės” duona konkurse „Lietuvos metų gaminys 2008” įvertinta aukso medaliu. Tai jau 6-as aukščiausias apdovanojimas, kurį Lietuvos pramoninkų konfederacija kasmetiniame konkurse skyrė didžiausios ir seniausios Lietuvoje kepyklos „Vilniaus duona” gaminiams.

„Ekspertų įvertinimas patvirtina ir vartotojų, kuriems šis produktas skirtas, nuomonę – tyrimai rodo, kad „Močiutės” duona yra viena perkamiausių ruginių duonų Lietuvoje”, – teigia bendrovės „Vilniaus duona” generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.

Paskutiniais tyrimų kompanijos „Sprinter” duomenimis, „Močiutės” duoną yra ragavę ir pirkę 43 proc. visų vartotojų Lietuvoje. Dėl savito, tik lietuviškai ruginei duonai būdingo skonio, „Močiutės” duonos pardavimai auga ir Airijoje bei Didžiojoje Britanijoje, kur susitelkusios didesnės lietuvių išeivių bendruomenės.

Skirtingai nei dauguma duonos produktų, „Močiutės” duona kepama dideliais 5 kg kepalais tam, kad būtų išlaikytas tikras naminės duonos skonis ir aromatas. Duona gaminama pagal originalų receptą, kurį sukūrė „Vilniaus duonos” specialistai.

Aukso medalis „Lietuvos metų gaminys 2008” konkurse ruginei „Močiutės” duonai skirtas įvertinus jos skonį, išvaizdą, aromatą, įpakavimą ir sudėtį.

„Vilniaus duona” kepa trijų rūšių ruginę „Močiutės” duoną: tradicinę, su ajerais ir grūdėtąją.

Šiemet „Močiutės” duoną su ajerais Kauno technologijos universiteto Maisto institutas pripažino geriausia juoda duona Lietuvoje, o 2004 m. ši duona pelnė konkurso „Lietuvos metų gaminys 2004” aukso medalį.